Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 10:23

Την ίδρυση Πρότυπων Λυκειακών Τάξεων εντός του Προτύπου Γυμνασίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Σε μία συνεδρίαση δια περιφοράς, χωρίς να μπορέσει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε την 1η Δεκεμβρίου την ίδρυση Προτύπων Λυκειακών Τάξεων στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο του Δήμου Πρέβεζας, έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Πρέβεζας.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, παρατάξεις εκπαιδευτικών όσο και οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων-κηδεμόνων, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με το θεσμό του πρότυπου σχολείου.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο έχει πλέον αποφοίτους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να “διοχετευθούν” σε κάποιο Πρότυπο Λύκειο, μιας και ούτε το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας ούτε το 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας δεν μετατράπηκαν σε Πρότυπο. Κατά συνέπεια επιλέχθηκε η λύση της ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο κτίριο του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας αναφέρεται:

“Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας:

Γνωμοδοτεί θετικά επί των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας αναφορικά με :

Την ίδρυση Προτύπων Λυκειακών Τάξεων στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας για τους παρακάτω λόγους:

  • • Για τη συνέχεια της φοίτησης των αποφοίτων της Γ΄ Γυμνασίου του ως άνω σχολείου στο ίδιο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά τη φοίτησή τους στο Πρότυπο Γυμνάσιο.
  • • Για την ποιοτική εξέλιξη στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πρέβεζας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία αντιπροσωπεύει έναν προοδευτικό τρόπο σκέψης που επιτρέπει στους μαθητές να εξερευνούν, να δοκιμάζουν και να ανακαλύπτουν τις γνώσεις με πρακτικό και συνεργατικό τρόπο.
  • • Από το σύνολο των μαθητών/τριών που φοιτούν εφέτος στην Γ΄ τάξη εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν στο Λύκειο περίπου σαράντα (40).
  • • Υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών, για να καλύψουν τις ανάγκες των λυκειακών τάξεων, και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί απλώς να ενισχυθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του σχολείου ως εξής: 30 θρανία, 20 καρέκλες, 1 πίνακας μαρκαδόρου, 2 επιπλέον οθόνες αφής και τέλος θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένα δεύτερο εργαστήριο Πληροφορικής”.