Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 22:21

Ο Λούρος γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα

Η μνήμη του Πολιούχου Λούρου Αγίου Απόστολου Βαρνάβα τιμάται σε διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιουνίου στο φερώνυμο ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο αισθητικό παραποτάμιο δάσος του Λούρου.

Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 19.30 με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά οι γυναίκες του Λούρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρουν στους προσκυνητές παραδοσιακά εδέσματα και αναψυκτικά.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου ημέρα της γιορτής του Απόστολου Βαρνάββα και ώρα 7 το πρωί θα ψαλλεί ό όρθρος και αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία με κήρυγμα από Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούρου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης προσκαλεί τους πιστούς από την ευρύτερη περιοχή να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να ζήσουν στιγμές κατάνυξης στην πανέμορφη εκκλησία που είναι η δεύτερη , αφιερωμένη στον Αγιο Απόστολο Βαρνάβα, σε ολόκληρη την χριστιανοσύνη.