Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 12:34

Άνευ προηγουμένου καταστάσεις στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας - Αρνείται το ΔΣ να δεχθεί εισήγηση των υπηρεσιών για σημαντικό θέμα

Είχαμε αναφερθεί με ρεπορτάζ μας στις 17 Οκτωβρίου στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στο μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς σε 5 αντλιοστάσια στην Πρέβεζα η ΔΕΥΑΠ διαπίστωσε ελλείψεις, φθορές, υπερχειλίσεις ακαθάρτων και δυσοσμία, με αποτέλεσμα η παρέμβαση να είναι αναγκαία. Το θέμα περιπλέκεται, καθώς το Δ.Σ. της επιχείρησης θεωρεί ότι δεν ακολουθείται η ορθή διαδικασία από τις υπηρεσίες και αρνείται να δεχθεί εισήγησή τους.

Το Δ.Σ. είχε αποφασίσει τότε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη ύψους 29.786,67 ευρώ στη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου, για την προμήθεια και τοποθέτηση σχαροκάδων και οδηγών ανέλκυσης στα αντλιοστάσια της Πρέβεζας.

Στη συνεδρίαση όμως στις 6 Νοεμβρίου, όταν η γενική διευθύντρια παρουσίασε τρεις προσφορές από τρεις ιδιώτες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας έθεσε “βέτο” και ζήτησε αναβολή του θέματος, καθώς θεώρησε ότι μπορούν να έρθουν προσφορές με μεγαλύτερη έκπτωση και να υπάρξει οικονομικό όφελος υπέρ του φορέα.

Το θέμα είχε και συνέχεια στις 8 Δεκεμβρίου όταν οι υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης έφεραν και πάλι το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εμφανίστηκε τότε άλλη μία οικονομική προσφορά από ιδιώτη στην πόλη της Πρέβεζας. Η προσωρινή γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑΠ τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή τώρα, ενώ κατήγγειλε ότι θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή της νομικής υπηρεσίας, καθώς ο επαγγελματίας έχει συγγενική σχέση με μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Το μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης Τάκης Παππάς κατήγγειλε με τη σειρά του ότι δεν έχουν κληθεί μέλη του ΤΕΕ με έδρα την Πρέβεζα για να δώσουν προσφορές και ότι υπάρχει ολιγωρία.

Το μέλος του Δ.Σ. Λάμπρος Βασιλείου από την πλευρά του είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, πρέπει να γίνει άμεσα η προμήθεια και να μην ακυρωθεί η τρέχουσα διαδικασία και επανέλαβε το επείγον του θέματος και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15 Δεκεμβρίου.

Το Δ.Σ. ωστόσο ακύρωσε την διαδικασία για τη συγκεκριμένη προμήθεια και όλα πλέον είναι στον “αέρα”.