Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 12:47

Νέο πλήγμα για την στελέχωση του ΓΝ Πρέβεζας - Δεν παρουσιάστηκε ο διορισμένος ορθοπαιδικός

Δυσοίωνο φαίνεται και το 2024 για την επαρκή στελέχωση του ΓΝ Πρέβεζας. Μετά την ελλιπή εφημέρευση της χειρουργικής κλινικής (σ.σ. χαρακτηριστικό είναι ότι στις 30 και 31 του μηνός το Νοσοκομείο έμεινε στην εφημερία του χωρίς χειρουργό και χωρίς καμία χειρουργική ειδικότητα), έντονο είναι το πρόβλημα και στην ορθοπαιδική κλινική, όπου υπηρετεί μόλις ένας γιατρός αυτής της ειδικότητας.

Ενώ με ΦΕΚ στις 19/4/2023 διορίστηκε γιατρός σε θέση ειδικευμένου ιατρού Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με βαθμό Επιμελητή Α’, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ο γιατρός δεν παρουσιάστηκε να αναλάβει υπηρεσία με αποτέλεσμα να ανακληθεί ο διορισμός του από το Υπουργείο Υγείας.

Το φαινόμενο των γιατρών που διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα δεν είναι τωρινό. Οι νέοι γιατροί γνωρίζουν για τις συνθήκες υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, γνωρίζουν για την υποστελέχωση κλινικών και για τα χαμηλά μισθολογικά κίνητρα και επιλέγουν άλλες λύσεις.

Αν δε δοθούν άμεσα κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό το μέλλον δεν είναι καθόλου καλό για τα μικρά Νοσοκομεία της επαρχίας, όπως είναι αυτό της Πρέβεζας.