Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 14:02

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας: "Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ – αγωνιζόμαστε και για εκείνον!"

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ – αγωνιζόμαστε και για εκείνον!

17 Γενάρη 2013. Ο εργάτης μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν βγήκε με το ποδήλατό του για να πάει στη δουλειά και δολοφονήθηκε από τους χρυσαυγίτες Σεργιόπουλο και Λιακόπουλο. Ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν και προετοιμασμένοι για "κυνήγι" ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Βρήκαν τον Σαχζάτ και τον σκότωσαν αδίστακτα με απανωτές μαχαιριές, στα Πετράλωνα, στο φως της μέρας.

Θυμόμαστε τον Σαχζάτ όπως και τον Παύλο Φύσσα, όπως και όλους όσους και όσες υπήρξαν τα γνωστά και άγνωστα θύματα της φασιστικής και της κρατικής βίας. Ένας μακρύς κατάλογος από διωγμένους, χτυπημένους, πνιγμένους που μέχρι σήμερα μεγαλώνει και ζητά δικαιοσύνη.

Με τους αγώνες μας τιμούμε τη μνήμη του Σαχζάτ και όλων των άλλων δολοφονημένων. Με την πάλη μας απαντάμε σε έναν κόσμο που χωράει όλο και λιγότερους/ες: αστυνομική καταστολή, αντιμεταναστευτική, αντιπροσφυγική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη, φτώχεια και άνοδος της ακροδεξιάς, πόλεμοι και ασυδοσία του Κεφαλαίου, εδώ και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

11 χρόνια μετά η μάχη απέναντι τον εκφασισμό συνεχίζεται: Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! Η θέση τους είναι στο περιθώριο! Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες! Δουλειά και ίσα δικαιώματα για όλους και όλες!