Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 03:04

Έντεκα επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 11 επενδυτικά σχήματα, έληξε η προθεσμία για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, που χωρίζονται σε 2 ομάδες. Σύντομα επομένως θα μάθουμε και το νέο ιδιοκτήτη -επί της ουσίας- του ιστορικού αεροδρομίου Ακτίου/Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομάδα Α περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και η Ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Μέχρι τη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου για την Ομάδα Α και τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου για την Ομάδα Β.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν

την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους

που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι τα εξής:
Η γαλλική Aeroport De La Cote d'Azur που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Νότια Γαλλία, η Agrokor Novaport Development θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας της Κροατίας, η ισραηλινή Engelinvest Israel Ltd που δραστηριοποιείται στο Real estate, η τουρκική Global Liman Isletmeleti σε συνεργασία με την Flughafen Munchen που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Μονάχου, η ελβετική Zurich Airport μαζί με τον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο J&P Avax και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Ενδιαφέρον επίσης εξέφρασαν η γερμανική FRAPORT AG που λειτουργεί συνολικά 13 αεροδρόμια σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου, η τουρκική TAV airports που διαχειρίζεται σειρά αεροδρομίων στην Τουρκία, ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci σε συνεργασία με την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ, η Corporation America με έδρα την Αργεντινή που λειτουργεί συνολικά 49 αεροδρόμια παγκοσμίως μαζί με τη ΜΕΤΚΑ και ο αμερικάνικος επενδυτικός όμιλος Advent.