Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 11:25

Ο Λευκαδίτης βουλευτής συνεχίζει να “παλεύει” το απενταχθέν έργο του αγωγού ύδρευσης από τον Αγ. Γεώργιο - Οι Πρεβεζάνοι βουλευτές και φορείς;

Είχαμε αναφερθεί με αναλυτικό ρεπορτάζ μας στην απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης του σημαντικού και μεγάλου έργου του νέου αγωγού ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, με προϋπολογισμό 140.000.000 ευρώ (δείτε ΕΔΩ).

Είχαμε επισημάνει τότε ότι οι υποσχέσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσω άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου είναι μέχρι στιγμής έωλες και δεν ανταποκρίνονται σε έναν χειροπιαστό σχεδιασμό.

Σε συνέχεια όσων είχαμε αναφέρει, ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θανάσης Καββαδάς, αν και κυβερνητικός, έχει αντιληφθεί ότι το θέμα μπορεί να “βαλτώσει” και με κοινοβουλευτική του Ερώτηση στις 17 Ιανουαρίου (δείτε τη ΕΔΩ), θέτει τα Υπουργεία και την Κυβέρνηση προ των ευθυνών τους ζητώντας αναλυτικά χρονοδιαγράμματα.

Το ζήτημα είναι όμως αν έχουν αντιληφθεί τον ενδεχόμενο πολιτικό εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας και οι Πρεβεζάνοι βουλευτές.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μπάρκας συμμετείχε σε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τον Δεκέμβριο κατέθεσαν κοινοβουλευτική Ερώτηση. Μετά την απάντηση του Υπουργείου εξέδωσε και καυστική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για πολίτες β΄’ κατηγορίας στο Νομό Πρέβεζας.

Έπειτα από 1,5 μήνα όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και τα “καμπανάκια κινδύνου” αρχίζουν και ηχούν.

Ο κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Κυριάκης με τη σειρά του πέραν επαφών του δεν έχει φέρει καν το θέμα στη Βουλή, άγνωστο γιατί.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο έργο είναι αναγκαίο για την περιοχή μας.