Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 02:47

Οι Πρεβεζάνοι πάνε... Υπουργείο για τις δομές ψυχικής υγείας

Το Υπουργείο Υγείας είχε «εξαφανίσει» τον Ξενώνα-Εστία «Ψυχαργώς» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η πολιτική Κυβέρνησης, Τρόικας, Υπουργείου, «μεταφράζεται» σε κοινωνική αναλγησία, όσον αφορά τις δομές ψυχικής υγείας. Σήμερα, στο Υπουργείο Υγείας στην πρωτεύουσα θα βρίσκεται αντιπροσωπεία από τον Ξενώνα-Εστία «Ψυχαργώς» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, μαζί με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, όπου θα συναντηθούν με τον επικεφαλής της Δν/σης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου για τα ζητήματα των μονάδων και των δομών ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην Πρέβεζα, οι οποίες είναι «ξεκρέμαστες».

Πρόκειται για μία ύστατη προσπάθεια να περισωθούν οι δομές, αν και όλοι γνωρίζουν πως η Δημόσια Υγεία στην Πρέβεζα, είναι με την... πλάτη στον τοίχο σε όλα τα επίπεδα.

 

Έλεγχοι και επιτροπές

 

Στο μεταξύ, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, συγκροτεί τριμελή επιτροπή ελέγχου στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Έργο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της τήρησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, καθώς και η παρακολούθηση της διαδικασίας της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, της αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και τους συστήματος διαχείρησης κινδύνων και της πορείας του υποχρεωτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων.

Πρόκειται βέβαια για μια διαδικασία ρουτίνας, αφού τέτοιοι έλεγχοι όλο και πληθαίνουν τα τρία τελευταία χρόνια στο Γ.Ν. Πρέβεζας. Και οι παλαιότεροι μάλιστα ήταν ιδιαιτέρως... εξονυχιστικοί!