Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 02:27

Τι συμβαίνει με τα 54 στρέμματα στην Αμμουδιά;

Απαντήσεις για την υπόθεση των 54 στρεμμάτων στην Αμμουδιά που απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα την κοινωνία του δήμου Πάργας, ζητά με επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Αμμουδιάς κάνοντας λόγο για απληστία ορισμένων. Η επιτροπή θέτει ερωτήματα για το πως και γιατί έγινε με αυτό τον τρόπο η διανομή και αφήνει αιχμές προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή σήμερα 11 Ιουνίου έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση των 54 στρεμμάτων αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας που φέρεται να κατέχει παράνομα πολίτης, ενώ ερωτήματα γεννώνται για τα συμβόλαια τα οποία εμφανίζει.

«Η κοινότητα Αμμουδιάς επί σειρά ετών διεκδικούσε δικαστικά τα στρέμματα ενώ αργότερα με τον "Καπποδίστρια" ο Δήμος εσκεμμένα δεν παρευρέθηκε στις δίκες ποτέ με αποτέλεσμα να παραγραφεί η υπόθεση. Λίγα χρόνια πριν, οι κάτοικοι Αμμουδιάς ξεκίνησαν τις διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα στρέμματα αυτά και κετέφυγαν σε δύο δικηγόρους, με τη συμφωνία να περαιώσουν την υπόθεση έναντι 5000 ευρώ. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από κοινού ενώ ο νυν δήμαρχος, ο οποίος τότε αποτελούσε αντιπολίτευση (σε προεκλογικό κλίμα) συνεισέφερε με το ποσό των 1500 ευρώ. Αφού συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία, οι δικηγόροι αποφάνθηκαν ότι τα στρέμματα ανήκουν στο ίδρυμα Βασιλά και έπρεπε να τα διεκδικήσει δικαστικά το κληροδότημα με το δήμο Πάργας, εφόσον ο δήμος αποδεχθεί την ψιλή κυριότητα.

Λίγα χρόνια μετά, ο δήμος Πάργας αναθέτει στους ίδιους δικηγόρους τη διεκδίκηση των στρεμμάτων για το ίδρυμα Βασιλά και η οικονομική επιτροπή αποφασίζει να δοθεί το ποσό των 15000 ευρώ για την ίδια υπόθεση και ακριβώς για την ίδια εργασία για την οποία είχαν λάβει ήδη 5000 ευρώ. Η απόφαση ακυρώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω αναρμοδιότητας της οικονομικής επιτροπής, καθώς η απόφαση αυτή έπρεπε να ληφθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ στο οποίο παρευρέθηκαν και κάτοικοι της Αμμουδιάς και μετά από έντονη αντίδρασή τους για τα χρήματα που δίνονται για διαδικασίες που έχουν ήδη γίνει, ο δήμαρχος μειώνει την αμοιβή στα 4000 ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Αγώνα αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι εμπλεκόμενοι την υπόθεση.

Ο δήμαρχος Πάργας από την πλευρά του, αν και δεν ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο της επιστολής, τόνισε σε δηλώσεις του: «Εμείς όπως δεσμευτήκαμε από την πρώτη ημέρα απέναντι στους πολίτες της Πάργας, θα συνεχίσουμε και θα διεκδικούμε με κάθε νόμιμο τρόπο ό,τι ανήκει στο δήμο και τους δημότες του δήμου Πάργας».