Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 20:29

Δημ.Συμβούλιο Πρέβεζας: Ομόφωνα υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο

Την ομόφωνη στήριξή του στους 15 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο νοσοκομείο Πρέβεζας, που απολύονται στο τέλος του μήνα και αντικαθίστανται με εργολάβους εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με ψήφισμά του.

Το ψήφισμα που ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης και ψηφίστηκε ομόφωνα αναφέρει:

Οι συμβασιούχοι αυτοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα καλύπτουν μόνιμες, τακτικές και ουσιώδεις ανάγκες για την λειτουργία των νοσοκομείων εργαζόμενοι αδιαλείπτως από το 2017  μέχρι σήμερα.

Έχουν λάβει ειδική εργασιακή εμπειρία όπως αναγνωρίζουν και πολλά Δ.Σ. νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των ειδικών υγειονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας από την Covid-19.

Υπάρχει καθολική κοινωνική υποχρέωση αναγνώρισης της ειδικής κοινωνικής συνεισφοράς των συμβασιούχων αυτών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής καταιγίδας του Covid-19.

Εγκλωβίστηκαν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου με βάση του νόμου 4412/2016 περί προμηθειών του δημοσίου,  με αποτέλεσμα τις θέσεις εργασίας τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες ειδικής εμπειρίας που προσφέρουνε, να τις εποφθαλμιούν εργολάβοι καθαριότητας αποσκοπώντας ευλόγως, κυρίως στο εργολαβικό κέρδος.

Έχοντας ως πρωταρχικό και διαρκές μέλημά μας τη στήριξη της αποτελεσματικότερης και ασφαλέστερης λειτουργίας των δομών υγείας και ειδικά του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, στηρίζουμε το αίτημα των εργαζομένων για παράταση ή μετατροπή των συμβάσεων τους σε άλλη μορφή συμβάσεων και τελικά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε  αορίστου χρόνου, καλώντας το υπουργείο και την κυβέρνηση να νομοθετήσει με τρόπο ο οποίος να διασφαλίζει την παραμονή τους στο ΕΣΥ ως υπάλληλοί του.

Καλούμε τις διοικήσεις των νοσοκομείων και την 6η ΥΠΕ να αναστείλουν και εν τέλει να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς για προσέλκυση εργολάβων, έως ότου δοθεί τελική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση η οποία να κατοχυρώνει ότι η πολύτιμη εργασιακή τους εμπειρία θα συνεχίσει να επενδύεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου Πρέβεζας και να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηπείρου, την διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.