Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 09:11

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ) στα μεγάλα προβλήματα που συναντά το έργο του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας, ενώ συνολικά η διαχείριση των αδέσποτων ζώων απασχόλησε πρόσφατα και συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Το μεγαλύτερο ζήτημα απ' όλα ήταν η έκδοση οικοδομικής άδειας για να ξεκινήσει ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 438.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”. Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με τη συνδρομή και των υπηρεσιών του Δήμου και ο εργολάβος μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Φτάνει μόνο το νέο καταφύγιο για να βελτιωθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αδέσποτα στην πόλη;

Ασφαλώς και όχι, καθώς όπως έχουμε γράψει σε πληθώρα ρεπορτάζ μας για τα αδέσποτα ζώα, μόνο μία ολιστική αντιμετώπιση θα δώσει ουσιαστικές λύσεις, με παραμέτρους κοινωνικές, ζητήματα παιδείας και ενημέρωσης και ασφαλώς πολύ δουλειά στη διαχείριση.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι στη θετική κατεύθυνση το γεγονός ότι “ξεμπλόκαρε” το ζήτημα της οικοδομικής άδειας και μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες.