Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 03:42

Αντιδράσεις κατοίκων Λυγιάς, Βράχου, Ριζών, Χειμαδιού για την αλλαγή σχολείων

Αλλαγή... πλάνου, φαίνεται πως θα κάνουν με τη νέα σχολική χρονιά, γονείς και μαθητές των χωριών Λυγιά, Βράχος, Ριζά, Χειμαδιό, καθώς παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό και θα πρέπει να ξεκινήσουν το γυμνάσιο, ειδοποιήθηκαν πως θα πάνε σχολείο στο Καναλάκι και όχι στην Πρέβεζα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας διεύθυνσης Νομού Πρέβεζας, με κριτήρια, την ορθολογικότερη κατανομή μαθητών στα σχολεία, την χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τα χωριά αυτά με την Πρέβεζα και το Καναλάκι αντιστοίχως και έπειτα και από συνεννόηση με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Νομού Πρέβεζας και το Δήμο Πάργας, αποφάσισε πως είναι καλύτερα να πάνε τα παιδιά στο Καναλάκι.

Οι γονείς των μαθητών όμως τονίζουν ότι ανέκαθεν οι μαθητές των χωριών αυτών, πήγαιναν γυμνάσιο και λύκειο στην Πρέβεζα, ενώ παρά το γεγονός ότι χιλιομετρικά το Καναλάκι, μπορεί να είναι πιο κοντά, η ώρα που κάνουν τα παιδιά να φτάσουν είναι περισσότερη, σε σχέση με την Πρέβεζα, όπου ο δρόμος είναι καλύτερος.

ioannou

Παράλληλα, αντιπροσωπεία γονέων των μαθητών επισκέφθηκαν και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, για να εκφράσουν τα παράπονά τους. Οι γονείς μάλιστα επισημαίνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι η συγκοινωνία, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μετακινηθούν στο Καναλάκι τα παιδιά.

Όποια λύση κι αν βρεθεί πάντως, το βασικό είναι τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση, με τη μικρότερη ταλαιπωρία μετάβασης στο σχολείο.