Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 16:25

Στα δικαστήρια Δήμος Πρέβεζας και πολύτεκνη οικογένεια

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, βρέθηκαν χθες, Τρίτη, πολύτεκνη και άπορη οικογένεια που διαμένει σε ισόγειο οίκημα και ο Δήμος Πρέβεζας που με εξώδικο ζητά να απομακρυνθεί η οικογένεια από το χώρο και να μεταφερθεί μέχρι... νεοτέρας, στον πρώτο όροφο, διώροφης κατοικίας, που παραχώρησε στον Δήμο η αείμνηστη Κλεονίκη Γιαννουλάτου.

Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης που κατέθεσε ως μάρτυρας, αλλά και ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση για το Δήμο Πρέβεζας, υποστήριξαν πως ο Δήμος επείγεται γιατί πρέπει να λειτουργήσει στο ισόγειο συμβουλευτικός σταθμός για κακοποιημένες γυναίκες. Η λειτουργία του σταθμού, είναι ενταγμένη -σύμφωνα με τον κ. Κατσιπανέλη- σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 300.000 ευρώ και είναι πιθανό να μην προλάβει ο Δήμος τις ημερομηνίες και να χαθεί το πρόγραμμα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας από την πλευρά τους, εμφάνισαν ένα νέο στοιχείο, που μπορεί να σταθεί καταλυτικό για την έκβαση της απόφασης του δικαστηρίου. Έδωσαν στο δικαστήριο μισθωτήριο του οικήματος, ένα έγγραφο, που μπορεί να κρίνει και την απόφαση.

IMG 2151

Ο δικηγόρος του Δήμου, σε εκείνο το σημείο ζήτησε αναβολή, για να εξεταστεί η γνησιότητα του μισθωτηρίου, κάτι για το οποίο πρέπει να έχει και τη συγκατάθεση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρεβεζας.

Η υπόθεση πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί τελικά στις 27 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο της Πρέβεζας.

Έξω από τα δικαστήρια, αξίζει να σημειώσουμε, πως ο κ. Κατσιπανέλης δέχθηκε εντονότατα παράπονα και κατηγορίες για κοινωνική αναλγησία απέναντι σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στην οικογένεια στάθηκαν δίπλα και συμπαραστάθηκαν, καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Πρέβεζας, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγγενείς και φίλοι.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στις 27 του μηνός, ενώ οι πολίτες και οι οργανώσεις που συμπαραστέκονται στην άπορη οικογένεια, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν να το κάνουν, καθώς χαρακτηρίζουν εκτός από πέρα για πέρα άδικη και κοινωνικά ανάλγητη την κίνηση του Δήμου να κινηθεί δικαστικά.