Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 23:09

Ολοκληρώθηκε ο οικονομικός έλεγχος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, ο οικονομικός έλεγχος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, που είχε διαταχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2012, με επίσημο έγγραφο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ολοκληρώθηκε.

Τα σχετικά έγγραφα στάλθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις αρμόδιες υπηρεσίες της, οι οποίες και θα τα εξετάσουν προσεκτικά. Ως νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, έχει οριστεί επιφανής δικηγόρος της Πρέβεζας, για να συνδράμει με τις γνώσεις του, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, ο οικονομικός έλεγχος επεκτάθηκε και στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης.

Το τι έδειξε ο έλεγχος παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό», αλλά σίγουρα το πόρισμα αναμένεται από όλους τους πολίτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο έλεγχος περιελάμβανε τη χρονική περίοδο από το 2006 μέχρι και τη στιγμή που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ η λέξη «ΤΑΧΙΣΤΑ» που υπερτονίστηκε στο αρχικό έγγραφο προς την Αρχιεπισκοπή, δείχνει πως ο έλεγχος ήταν απαραίτητος.

Όπως και να 'χει τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Εκκλησία στην Πρέβεζα, αλλά και πανελλαδικά αποτελεί σημαντικό «πυλώνα» όχι μόνο της θρησκευτικής ζωής, αλλά και της κοινωνικής, πνευματικής και ψυχικής πραγματικότητας και η «καθαρότητά» της έχει βαρύνουσα σημασία.