Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 01:48

Στο Λιμάνι της Πρέβεζας το "Aegean Odyssey"

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή χρονιά υποδέχθηκε χθες η Πρέβεζα αφού λίγο μετά τις 6 το πρωί το Aegean Odyssey έδεσε στο Λιμάνι.

Το πλοίο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες από Βενετία και στη συνέχεια έκανε στάσεις σε Ντουμπρόβνικ, Κέρκυρα μέχρι να καταλήξει στην Πρέβεζα όπου οι 320 επιβάτες είχαν λίγο χρόνο για να περιηγηθούν στην πόλη αλλά και στα αρχαία μνημεία της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο «Alkysson» η πλειοψηφία των επιβατών επισκέφτηκαν την Αρχαία Νικόπολη αλλά και το Βυζαντινό Ναό της Άρτας, την Παναγία την Παρηγορήτισσα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που περπάτησαν στην παραλία και τα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.

Το πλοίο αναχώρησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι με προορισμό το Κατάκολο, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Πρέβεζα δεν αναμένεται να υποδεχθεί άλλο κρουαζιερόπλοιο πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι πέρυσι έγιναν προσπάθειες προκειμένου η κρουαζιέρα να δώσει μια διαφορετική τουριστική πνοή στην Ήπειρο, φαίνεται ότι τη φετινή χρονιά οι προσπάθειες ατόνησαν, ή απλά δεν ευοδώθηκαν...