Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 20:42

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πρώην χωματερή του Κούκου

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του παλιού χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στον Κούκο της Τοπικής Κοινότητας Νικόπολης.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης οκτώ μηνών περιλαμβάνει εκτεταμένη αποκατάσταση και περίφραξη του χώρου, δεντροφυτεύσεις καθώς και παραγωγή βιοαερίου από τα απορρίμματα που βρίσκονται θαμμένα στην χωματερή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής αλλά και του οικοσυστήματος του Αμβρακικού.

Ο κ. Μπαϊλης, πρόσθεσε ακόμη ότι η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της χωματερής σχολιάστηκε θετικά στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο πολιτισμού για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.