Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 11:19

Ε.Σ. Φυλάκων Πρέβεζας: «Ποδοσφαιρικοί Αγώνες: 100 Αστυνομικοί – Πρόληψη αποτροπής βίας: 0 Αστυνομικοί. Σημειώσατε... 1»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας κατά αστυνομικού που εκτελούσε Υπηρεσία και κατά πολίτη, στο Λούρο Πρέβεζας (διαβάστε: Επεισόδιο στο Λούρο Πρέβεζας – Τραυματίας αστυνομικός), από Ρομά που κατοικούν στην περιοχή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό και την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο, απέστειλε υπόμνημα στον Γενικό Αστ/κό Δ/ντή Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, τον Διευθυντή της Α.Δ. Πρέβεζας και την ΠΟΣΥΦΥ.

 

Το υπόμνημα αναφέρει:

 

 

«Κύριε Γενικέ,

 

Με αφορμή το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης κατά συναδέλφου που εκτελούσε Υπηρεσία στο Λούρο από Ρομά κατοίκους  της περιοχής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό και την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο , απευθυνόμαστε σε εσάς , ζητώντας να παρέμβετε , πλέον προσωπικά  ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν  παρόμοια περιστατικά στο μέλλον .

Γνωρίζεται πως το τελευταίο περιστατικό βία δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνέχεια άλλων , αντίστοιχων , από κατοίκους Ρομά της περιοχής κατά αστυνομικών όπως:

1ο Απειλή με όπλο κατά αστυνομικού, ξυλοδαρμό έτερου και φθορές στο R/T περιπολικού

2ο Εισβολή στο Α.Τ. και βιαιοπραγία

Όμως όπως διαπιστώνουμε παρότι τα σοβαρά αυτά περιστατικά είναι δυστυχώς  επαναλαμβανόμενα, κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την αντιμετώπισή τους.

Παράδοξο είναι το γεγονός   ότι ενώ δύναται να διατίθενται  έως και εκατό (100) αστυνομικοί για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, αδυνατούμε να διαθέσουμε μια πολυμελή οργανωμένη ομάδα για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας και ανομίας.

Καθημερινά οι συνάδελφοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες (υποστελέχωση υπηρεσιών – διαχείριση προσωπικού ) προσπαθούν να ανταπεξέλθουν  στα καθήκοντά τους με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους , επιχειρώντας ακόμα και μόνοι τους.

Οξύμωρο είναι να καλούμαστε για την προστασία του πολίτη την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για την δική μας προστασία.

Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης έχει ως αποτέλεσμα την καταρράκωση του ηθικού   και της αξιοπρέπειας των αστυνομικών και τη δημιουργία του αισθήματος ανασφάλειας και ανομίας στους πολίτες.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας ότι η ανοχή  σε τέτοιου είδους περιστατικά αργά ή γρήγορα θα μας φέρει στη δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Σας καλούμε όπως δώσετε στο θέμα τη βαρύτητα που αρμόζει και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος .

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε ως Ένωση καταθέτοντας ενώπιον σας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.

 

 

 Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΝΤΟΥΛΙΑΣ Παύλος                                     ΜΠΕΛΛΟΣ Σωτήριος».