Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 03:25

«Αναθερμαίνεται» το «μέτωπο» της Παιδείας

Φόβοι πως οι επόμενοι «στόχοι» της δικομματικής – αυτή τη φορά- Κυβέρνησης, μετά τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, θα είναι οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν καθηγητές του Νομού Πρέβεζας, οι οποίοι ετοιμάζονται να υπερασπίσουν τους συναδέλφους τους που θα κινδυνεύσουν με απόλυση.

Το πρωί της Τρίτης, αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Γενική Συνέλευση με αφορμή τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της Παιδείας, την επαναβεβαίωση πλάνου δράσης της τοπικής ΕΛΜΕ και συζήτηση γύρω από τα παραπάνω, εν όψει και του συνεδρίου. 

Το «βάρος» πέφτει πλεόν στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που θα γίνει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο και θα κρίνει πολλά, αναφορικά με το συσχετισμό δυνάμεων, κάτι που μπορεί να παίξει ένα ρόλο και στη λήψη αποφάσεων της ηγεσίας των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, την Πέμπτη δε θα γίνει τελικά συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, στην οποία ως «απάντηση» οι εκπαιδευτικοί είχαν ετοιμάσει παράσταση διαμαρτυρίας.

 

 

«Μόνιμες» απολύσεις ωρομισθίων;

 

 

Στο μεταξύ, με απόφαση που υπογράφει η διευθύντρια ΔΕ Πρέβεζας, απολύονται 4 καθηγητές μουσικής και μία κοπέλα που δίδασκε ιταλικά στα σχολεία. Οι απολύσεις αυτές για τους ωρομίσθιους θεωρούνται... ρουτίνα κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς, ωστόσο η ΕΛΜΕ θεωρεί πως οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές που θα απολυθούν, θα αντιμετωπίσουν μια κατάσταση τύπου... «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές θα είναι «καύσιμος ύλη» στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να εμφανίσει στην Τρόικα τις απαιτούμενες απολύσεις στο Δημόσιο.