Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 21:12

Η υγεία ανεβάζει, όχι τα ναρκωτικά..

«Η υγεία ανεβάζει, όχι τα ναρκωτικά» είναι το σύνθημα της φετινής καμπάνιας κατά των ναρκωτικών που έχει στόχο την ενημέρωση του κοινού, και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για τις βλαβερές συνέπειες των νέων ψυχοδραστικών ουσιών που κυκλοφορούν σε αφθονία ακόμη και μέσω του διαδικτύου.

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ο κ. Γιώργος Γέρος επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Πρέβεζας (ΚΕΠΡΟΝΑΠ) υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης σημειώνοντας πως μεταξύ άλλων θα έπρεπε να γίνονται παρεμβάσεις εντός του ωρολογίου προγράμματος στα σχολεία, στο πλαίσιο της αγωγής υγείας .

Ο κ. Γέρος τόνισε ότι το ΚΕΠΡΟΝΑΠ με διάφορες δράσεις συνεχίζει τις προληπτικές παρεμβάσεις του τόσο στο χώρο της οικογένειας όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με μαθητές δημοτικών αλλά και Γυμνασίων όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και στην περιφέρεια.

Ο κ. Γέρος επισήμανε πως οι παρεμβάσεις στα δημοτικά και στα γυμνάσια εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και επισήμανε πως το ΚΕΠΡΟΝΑΠ παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική βοήθεια σχετικά με τα θέματα που συχνά απασχολούν τους γονείς στη σχέση τους με τα παιδιά τους ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία για το θέμα των εξαρτήσεων και ζητούν την διοργάνωση ομιλιών για γονείς σε σχολεία στο πλαίσιο των συλλόγων γονέων .

Ενδεικτικά, ο κ. Γέρος ανέφερε ότι τα δύο τελευταία χρόνια στην Πρέβεζα έγιναν δράσεις όπου ενημερώθηκαν 217 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης, 229 γονείς, 3309 μαθητές. Ακόμη παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στα σώματα ασφαλείας με τη συμμετοχή 80 περίπου ατόμων.

Ο κ. Γέρος δεν παρέλειψε να ζητήσει από την πολιτεία να προχωρήσει τη διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης, η ισχύουσα εκπνέει σύντομα, για τη λειτουργία των Κέντρων η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει παρά τις έντονες πιέσεις των εργαζομένων.