Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 22:31

Νέα παράταση στην υπόθεση της ΕΑΣ Πρέβεζας

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, θα συζητηθεί στο Εφετείο Ιωαννίνων, η έφεση που κατέθεσε η ΕΑΣ Πρέβεζας κατά της 4/2013 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr. Με τη συγκεκριμένη απόφαση είχε απορριφθεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, που είχε υποβάλλει το ΔΣ της ΕΑΣ Πρέβεζας, σύμφωνα με το άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως μετέφεραν στο www.atpreveza.gr νομικοί κύκλοι, ο Πρόεδρος Εφετών Ιωαννίνων, που όρισε την ημερομηνία εκδίκασης, έκρινε ότι η προθεσμία προσδιορισμού της έφεσης εντός 15 ημερών από την άσκησή της - που προβλέπεται από το άρθρο 122 του Πτωχευτικού Κώδικα- είναι ενδεικτική και δεν δεσμεύει τους δικαστές. Αυτό σημαίνει πως για τους εφέτες δε θα ισχύει ούτε η σχετική παράγραφος του παραπάνω άρθρου -τονίζουν οι ίδιες πηγές- σύμφωνα με την οποία «η απόφαση πρέπει να εκδοθεί μέσα σε δεκαπέντε (15) μέρες από την συζήτησή της».

Η παράταση της εκκρεμότητας, που είναι αποτέλεσμα της μετά από 2,5 μήνες εκδίκασης της έφεσης και της μετά από περίπου δύο μήνες έκδοσης της απόφασης, δημιουργεί νέα δεδομένα στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη η πλειοψηφία των εργαζομένων (περίπου 60) βρίσκονται από τα τέλη Μαΐου σε επίσχεση εργασίας εν όψει «της δεινής και συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής (και όχι μόνο) κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει και της εξάντλησης κάθε ανθρωπίνου περιθωρίου υπομονής, ανοχής και συμπαράστασης μας προς την εργοδότρια επιχείρηση», όπως αναφέρουν στο εξώδικό τους.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων από την πλευρά τους, δηλώνει ανυποχώρητη στην επιλογή της επίσχεσης εργασίας. Κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι για αόριστες υποσχέσεις περί επενδυτών, οι οποίοι έρχονται και είναι ακόμη στο... δρόμο. Τονίζουν μάλιστα πως πρέπει να έχουν κάτι χειροπιαστό, έγγραφο και δεδομένο και μέχρι στιγμής είναι αντιμέτωποι μόνο με... λόγια. Γι' αυτό και θα ακολουθήσουν το δρόμο που έχουν ήδη χαράξει. Και φυσικά ο όποιος επενδυτής θα πρέπει να είναι απολύτως αξιόπιστος, γιατί μη ξεχνάμε πως τα παραδείγματα στη χώρα μας, επενδυτών που έχουν «κενές τσέπες», είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς!

Οι λίγοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να παρουσιάζονται στους χώρους εργασίας τους -χωρίς να έχουν αντικείμενο και χωρίς να πληρώνονται- περίμεναν την σύντομη εκδίκαση και έκδοση της απόφασης του εφετείου για να πράξουν αναλόγως.

Τώρα που η υπόθεση πήρε παράταση, όλα φαίνεται να αλλάζουν.