Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 22:55

«Τo μάθαμε από το internet – Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση»

Από τα... σύννεφα έπεσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί της Πρέβεζας, μαθαίνοντας πως ετοιμάζονται να μετακινηθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza με δημοτικούς αστυνομικούς δήλωναν κατηγορηματικά: ««Τo μάθαμε από το internet. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πλέον...».

Οπως σημειώνει tovima.gr: «Το χαρτί της μετάταξης 4.000 ανδρών και γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ. ΑΣ. παίζει η ελληνική πλευρά προκειμένου να πειστεί η τρόικα για το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα.
Η συγκεκριμένη πρόταση, που φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για να…ξεκλειδώσει η συμφωνία, έχει γίνει αποδεκτή σε πρώτη φάση από την τρόικα, ενώ υπάρχει και η θετική στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσει το δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκτός από τους περίπου 4.000 της Δημοτικής Αστυνομίας, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα και η κινητικότητα των 5.000 εκπαιδευτικών, αλλά και περίπου άλλων 3.000 υπαλλήλων από άλλα υπουργεία. Επίσης, παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας ότι θα απολυθούν και άλλοι 2.000 υπάλληλοι στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 απολύσεων».

Οι διαρροές του Υπουργείου έπεφταν... βροχή, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, την ώρα που κανείς δεν γνώριζε με σιγουριά αν θα είναι ένοπλοι πλέον οι δημοτικοί αστυνομικοί, αν θα μεταταγούν σε άλλες περιοχές από εκείνες που υπηρετούν αυτή τη στιγμή, αν θα είναι μόνο διοικητικό προσωπικό στη νέα τους Υπηρεσία, αν θα εξαιρεθούν τελικά ορισμένοι, αν, αν, αν, αν, με το Υπουργείο να μην είναι σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Το ρόλο πλέον στις διαπραγματεύσεις φαίνεται πως έχει πάρει η λογική των αριθμών και όχι απλώς η... λογική.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, θα ξεκινήσει μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές.

 

Στη Δημοτική Αστυνομία Πρέβεζας ο Κώστας Μπάρκας

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία της πόλης μας και συζήτησε μαζί τους το ενδεχόμενο της κατάργησής της, καθώς και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ριζικά αντίθετος με τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών, προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα»,  περιορίζεται συνεχώς  το κοινωνικό της έργο,  συρρικνώνονται οι  υπηρεσίες της, «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

Δεν  είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας  την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.

Κλείνοντας δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξει με κάθε τρόπο στη πόλη μας, αλλά και γενικότερα, τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων», ανέφερε ο κ. Μπάρκας σε γραπτή του δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ.