Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 00:03

Και πάλι SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας!

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, το Γ.Ν. Πρέβεζας δέχεται απανωτά «χτυπήματα» από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την πολιτική που χαράσσεται στον τόσο ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, το πρόβλημα με τον προϋπολογισμό, που αντιμετωπίζουν πολλά νοσοκομεία της χώρας, υπάρχει και στο Γ.Ν. Πρέβεζας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στην ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου οι γιατροί ενημερώθηκαν πως τα χρήματα για τα υλικά έχουν «σωθεί», με αποτέλεσμα η προμήθεια υλικών για χειρουργεία, αλλά και για την αντιμετώπιση ορθοπαιδικών τραυματισμών να είναι στον... αέρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο ιατρικό προσωπικό. Ποια λύση θα δοθεί; Τα περιστατικά θα διακομίζονται σε άλλο νοσοκομείο σε περίπτωση απόλυτης έλλειψης;

Να σημειωθεί επίσης πως για το 2014, η κατάσταση ίσως γίνει χειρότερη, μιας και οι προϋπολογισμοί αναμένεται να είναι ακόμη πιο χαμηλοί. Η προμήθεια υλικών και φαρμάκων είναι άκρως σημαντική για την απρόσκοπτη λειτουργία ενός νοσοκομείου.

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στην παθολογική κλινική, για την οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς και σε παλαιότερα ρεπορτάζ (διαβάστε: Χωρίς παθολογική το Νοσοκομείο της Πρέβεζας 22 με 30 Απριλίου;), όπου έχει απομείνει για διάφορους λόγους (αδειοδότηση δύο γιατρών λόγω ασθενείας και εγκυμοσύνης, συνταξιοδότηση άλλου), να λειτουργεί μόνο με τον διευθυντή, έναν ειδικευόμενο γιατρό και τη συνδρομή ενός αγροτικού.

Οι διαμαρτυρίες προς την 6η ΔΥΠΕ, όπως ήταν λογικό, ήταν έντονες, μέσω εγγράφων. Τη Δευτέρα που πέρασε, υπήρξε μάλιστα συνάντηση του διευθυντή της 6ης ΥΠΕ, κ. Κατσίβελα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο οποίος δεσμεύτηκε πως άμεσα θα ενισχυθεί με έναν ειδικευόμενο γιατρό η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, ώστε να δοθεί προσωρινή λύση.

Στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό για την Υγεία, στις δύο συναντήσεις του νέου Υπουργού, με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος πως είτε θα κλείσουν νοσοκομεία είτε θα βγουν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.

Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν... αλυσιδωτές, αλλά μην τρέφει κανείς μας αυταπάτες, πως η Κυβέρνηση δε θα προχωρήσει με αυτή την πολιτική γραμμή. Είναι κάτι που το διαμηνύει άλλωστε. Και το Γ.Ν. Πρέβεζας και κατ' επέκταση η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής, επηρεάζονται αρνητικά.