Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 01:38

1ο Φεστιβάλ "Γυμναστική για όλους" στην Πρέβεζα

Το πρώτο Φεστιβάλ «Γυμναστική για όλους» διοργανώνουν στην Πρέβεζα για συλλόγους εντός και εκτός της πόλης η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Κλεοπάτρα».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουλίου και όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κοσμάς Κορωναίος και η πρόεδρος του Αθλητικού του Συλλόγου «Κλεοπάτρα» Βάσω Ζαντραβέλη στόχος είναι μορφές γυμναστικής όπως η ακροβατική, η ενόργανη και η γενική γυμναστική να αποτελέσουν το έναυσμα για να ασχοληθούν με αυτές όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

«Η Περιφερειακή Ενότητα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα του Φεστιβάλ και στόχος της είναι αυτό να αποτελέσει θεσμό και να διοργανώνεται κάθε χρόνο προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και παράλληλα δίνοντας ένα κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με την γυμναστική» τόνισε ο κ. Ιωάννου .

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου για θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντική την διοργάνωση δεδομένου ότι στην πόλη της Πρέβεζας θα συναντηθούν γυμναστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

«Καλώ όλους τους συμπολίτες να αγκαλιάσουν το 1ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής και να συμβάλλουν έτσι ώστε αυτό να καθιερωθεί πλέον ως θεσμός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κορωναίος ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Όπως ανέφερε η κα Ζαντραβέλη ευχαριστώντας με την σειρά της τόσο την Περιφερειακή Ενότητα όσο και τον Δήμο Πρέβεζας, στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν περισσότερα από 200 άτομα από 7 ομάδες ρυθμικής, ακροβατικής, ενόργανης και γενικής γυμναστικής από την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Αμφιλοχία και την Αθήνα καθώς και μεμονωμένοι αθλητές.

Το θέαμα που θα προσφέρουν αναμένεται να είναι εντυπωσιακό αφού θα συμμετάσχουν και ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε πρωταθλήματα.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου και ώρα 20.30 στην πλατεία Ανδρούτσου με στην συμμετοχή περίπου 50 ατόμων και η δεύτερη στις 13 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» με 200 άτομα «επί σκηνής».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ στόχος είναι να το παρακολουθήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό όλων των ηλικιών.