Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 16:34

Σύλλογος Εργαζομένων Π. Ε. Πρέβεζας: «Αγώνας για να μην περάσει το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων»

Ανακοίνωση, για το «φλέγον» ζήτημα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο Δημόσιο, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

 

«Αγώνας για να μην περάσει το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων-απολύσεων

 

Μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα, σε ένα νέο κύμα απολύσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε πρώτη φάση οι συνάδελφοί μας στους Δήμους, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της τρόϊκας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), που με υποτέλεια εφαρμόζει η μνημιόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι επικείμενες απολύσεις έρχονται να συμπληρώσουν τον αριθμό των 2.500 απολυμένων της ΕΡΤ, έτσι ώστε να «πιαστεί» ο στόχος των 12.500 για φέτος και άλλων τόσων για το 2014, για να φουντώσει κι άλλο την ανεργία και να φτάσει τους 1.500.000 ανέργους.

Έτσι κανένας μας δεν ξέρει τι θα μας ξημερώσει, κανένας δεν ξέρει ποιος έχει αύριο σειρά. Εξάλλου η κυβέρνηση, με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με απλές υπουργικές αποφάσεις, μπορεί να προβαίνει σε συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων οργανισμών και υπηρεσιών και σε «κινητικότητα- διαθεσιμότητα» των εργαζομένων, για να καταλήξουν τελικά σε απόλυση-ανεργία. Η πολιτική αυτή των απολύσεων είναι κομμάτι της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση που μέχρι χτες μιλούσε για τους «τεμπέληδες» καθηγητές και εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τον νέο Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και «ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού, Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλάει τώρα για τους «αιώνιους» συμβασιούχους και τους «υπεράριθμους», όταν έχουν ξεχαρβαλωθεί όλες οι δημοτικές, οι δημόσιες, εκπαιδευτικές, νοσηλευτικές και προνοιακές υπηρεσίες. Ομολογημένος άλλωστε στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων, ποιος κλάδος, ή ποια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.). Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Συγκυβέρνηση κάνουν σήμερα σημαία την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» θέλοντας έτσι τον εργαζόμενο να «μετακομίζει» από επάγγελμα σε επάγγελμα, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από χώρα σε χώρα, μέσα από κατάρτιση και επανακατάρτιση, χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις, φτηνό γυρολόγο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων Π.Ε .Πρέβεζας καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους συναδέλφους μας που απειλούνται άμεσα και δηλώνει ότι θα συμμετάσχει με αγωνιστικό και μαζικό τρόπο σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν. Με μαζικά ενωτικά συλλαλητήρια, στάσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, μέσα από Γ. Σ., επιτροπές αγώνα, συνεννοήσεις με τοπικούς μαζικούς φορείς.

 

  1. Καμία διαθεσιμότητα, υποχρεωτική μετακίνηση, απόλυση δημοσίου υπαλλήλου

  2. Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς

  3. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων

  4. Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

  5. Δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, υπεράσπιση των κοινωνικών,  πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

  6. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων, συντονισμός-κλιμάκωση του αγώνα κόντρα στην συμβιβαστική γραμμή ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

  7. Καμιά εμπιστοσύνη στις Περιφερειακές Αρχές (ΕΝΠΕ) που μιλάν για κινητικότητα κρύβοντας πως κινητικότητα= απολύσεις

 

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος 

 

Χαρμαντά Αγγελική

 

Ο Γραμματέας

Κυριαζής Χρύσανθος».