Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 21:40

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω στην Πρέβεζα…» - Σενάρια συγχώνευσης για το Νοσοκομείο

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Απαντώντας σε μήνυμα γιατρού του Γ.Ν. Πρέβεζας σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν  προσλήψεις 400 γιατρών (μόνο που δεν είπε ότι αυτοί είναι επικουρικοί και σε ένα χρόνο από την πρόσληψή  τους θα έχουν απολυθεί. Ότι είναι  ελάχιστοι με βάση τις ανάγκες και ότι σε πολλές θέσεις δεν έχει υπάρξει καν ενδιαφέρον και ότι για την Πρέβεζα είναι όλες κι όλες 3 θέσεις και ακόμη δεν εμφανίστηκε κανένας!), ανέφερε για προσλήψεις 300 νοσηλευτών και αυτών… επικουρικών ( υπενθυμίζουμε καμία θέση νοσηλευτή για την Πρέβεζα!)  και κάποιες θέσεις για ΜΕΘ (που δεν έχει το νοσοκομείο Πρέβεζας) και ότι οι ελλείψεις θα καλυφτούν μέσα από την «κινητικότητα» υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικών) με πτυχία σχετικά με την υγεία….

«Δε μπόρεσα ακόμη να πάω στην Πρέβεζα, σε πολλά μέρη ακόμη θέλω να πάω… Έχω σκοπό να πάω παντού. Όπου μπορέσω δηλαδή…», είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εμείς από την πλευρά μας, ως πολίτες της Πρέβεζας, να τον καλέσουμε στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει στην παραλία της πόλης μας στις 2 Αυγούστου. Εκεί θα έχει μία ξεκάθαρη άποψη για το τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο μας.

χρονικό διάστημα στο βίντεο 31:29-33:03

*αναφορές στο κείμενο από το blog της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων

Σενάριο «τρόμου» για συγχώνευση του Νοσοκομείου

Το λυπηρό στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας είναι πως όλα τα σενάρια, έχουν γίνει πραγματικότητα, με τελευταίο αυτό της μετατροπής του ΚΥ Φιλιππιάδας, σε πολυδύναμο ιατρείο και την συλλειτουργία των ΚΥ Πάργας και Καναλακίου . Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει παραδεχθεί πως θα γίνουν συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, ένα από τα πολλά σενάρια που εξετάζεται για την περιοχή μας, είναι η λειτουργία ως ένα ΝΠΔΔ του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και του αντίστοιχου της Λευκάδας, τα οποία θα εφημερεύουν εναλλάξ, με μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού. Ακούγεται… τραβηγμένο το σενάριο, αλλά τόσα και τόσα ακούστηκαν... τραβηγμένα κατά το παρελθόν κι όμως τα είδαμε να συμβαίνουν.

 nosokomeio af