Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 03:38

Ξανά χωρίς δημόσιο ΚΤΕΟ η Πρέβεζα

Χωρίς δημόσιο ΚΤΕΟ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Περιφέρεια της Πρέβεζας αφού για άλλη μια φορά ανεστάλη η λειτουργία του.

Πριν καλά καλά προλάβει να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία μετά την εξάμηνη περίπου αναστολή του, το ΚΤΕΟ ξανάκλεισε περιμένοντας την πιστοποίησή του, αφού ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάμβανε τη σχετική διαδικασία απέβη άγονος.

Από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού με την προϋπολογισθείσα δαπάνη να ανέρχεται σε 93.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την πιστοποίηση του Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας. Τελικά ο διαγωνισμός απέβη άγονος και αναμένεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή Σύλλογοι υπαλλήλων Άρτας-Πρέβεζας-Θεσπρωτίας όπως και η Ομοσπονδία θεωρούν πως το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό αλλά βαθιά πολιτικό που αφορά στα ΚΤΕΟ όλων των Περιφερειών της χώρας και είναι ένα ακόμα βήμα στην πορεία ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών, που προχωράει χρόνια τώρα με την απαξίωση των δημόσιων δομών.

«Είναι επιπλέον βαθιά πολιτικό, γιατί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του «Καλλικράτη» αυτού του εργαλείου αντιλαϊκών επιλογών, που προώθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και που την υλοποιούν οι Περιφερειακές Αρχές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης, προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού και επαναλειτουργίας των δημοσίων ΚΤΕΟ τους έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν όσοι εργάζονται σε αυτά από το νέο κύμα των σαρωτικών οριζόντιων απολύσεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Επίσης ζητούν να μην μεταφερθεί ένα ακόμη φιλέτο του δημοσίου στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και να μην ταλαιπωρείται και επιβαρύνεται τελικά ο πολίτης από την ανεξέλεγκτη δράση των ιδιωτών, ενώ προτείνουν να διενεργείται ο τεχνικός έλεγχος δωρεάν σε όλους τους ανέργους και με μικρό κόστος (παράβολο) σε όλους τους άλλους εργαζόμενους.