Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 11:18

Νεκρός έπειτα από συμπλοκή ο Μαριάν Κόλα – Συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου – Ξέφυγε ο συνεργός του

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Μαριάν Κόλα, ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.


Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.
Η συμπλοκή με τους αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα (4.10 π.μ) ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, στα όρια Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον ποταμό Καλαμά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους. Στη συμπλοκή που ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της αστυνομίας, τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΕΚΑΜ που φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν στη σορό του Μαριάν Κόλα να έχουν βρεθεί ένα καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και γεμιστήρες. 
Η εμφάνισή του, υποστηρίζεται, σε συνδυασμό με το ότι είχε σακίδιο με μαγειρεμένα φαγητά, οδηγεί την αστυνομία στην υπόθεση πως οι δύο δραπέτες είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι και δεν κρύβονταν στο δάσος
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.
Λόγω των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Ιλίρ Κούπα, έχει κλείσει -και για τους οδηγούς- ολόκληρη η Παλαιά Εθνική Οδός Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, και από Γιάννενα και από Θεσπρωτία.
Η σορός του ενός δραπέτη παραμένει στο σημείο της συμπλοκής, όπου και πηγαίνει ιατροδικαστής.

sumploki4

Νεότερη Ενημέρωση

Όπως διακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά, ο ένοπλος δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα τα ξημερώματα (21.07.2013), στην περιοχή Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, είναι ο αναζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, υπήκοος Αλβανίας (Επ.) KOLA (Ον.) MARIAN.

Στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα
  • Ένα (1) πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες
  • Μια (1) αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου ένοπλου δράστη.