Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 17:30

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: «Ποτέ την Κυριακή...»

Ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως θα υπερασπιστεί την κυριακάτικη αργία, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:


«Η δικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των εργαζομένων του εμπορικού κόσμου αλλά και της Εκκλησίας προχωρά στην πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής, με ελεύθερη λειτουργία τωνκαταστημάτων άνω των 250 τμ και τις 52 Κυριακές του έτους καθώς και την λειτουργία όλων των καταστημάτων ανεξαρτήτως εμβαδού για 7 Κυριακές.΄
Είναι φανερό ότι η εξέλιξη αυτή  συνιστά ένα ακόμη βάρβαρο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων. Η ανεργία στο Εμπόριο θα λάβει δραματικές διαστάσεις με το μαζικό κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες απασχολείται πάνω από το 70%των εμπορουπαλλήλων. Ηεργασία-λάστιχο με μισθούς εξαθλίωσης θα ενταθεί ακόμη περισσότερ. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή, δίνονται βορά στους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και εμπορικές αλυσίδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους μέσα σε συνθήκες κρίσηες και βαθιας ύφεσης μέσω της ανακατανομής του (ήδη συρρικνωμένου) τζίρου σε όφελος των μεγάλων.
Η Κυβέρνηση μετά την διάλυση των μισθών , των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων , με την κατάργηση  της Κυριακάτικης Αργίας προχωρά σε ένα ακόμη καταστροφικό χτύπημα ενάντια στον κλάδο του Εμπορίου και στους εργαζόμενους σε αυτόν.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ».