Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 03:01

Στο κόκκινο το Νοσοκομείο Πρέβεζας...

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι να θρηνήσουμε τον άδικο θάνατο κάποιου συνανθρώπου μας εξαιτίας της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Το πρωί της Κυριακής παραλίγο να αποβεί μοιραία η απουσία αναισθησιολόγου, όταν μεταφέρθηκε από τη Βόνιτσα ένα παιδί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας με επιληπτικούς σπασμούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι γιατροί αρχικά και για λίγα λεπτά δεν μπορούσαν να του παρέχουν βοήθεια και μετά από αγωνιώδη αναζήτηση ο μοναδικός αναισθησιολόγος έτυχε να βρίσκεται στην Πρέβεζα και έσπευσε στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνει εφικτή η διασωλήνωση του παιδιού και η μεταφορά του στα Ιωάννινα.

Έτσι επιβεβαιώθηκε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο η αγωνία που εξέφρασαν το πρωί της Παρασκευής στην αντιεισαγγελέα Πρέβεζας εκπρόσωποι των εργαζομένων και της πενταμελούς επιτροπής για τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγο, παιδίατρο και ειδικευόμενο παθολόγο την ίδια στιγμή που η Πρέβεζα , φιλοξενεί περίπου 100 χιλιάδες άτομα (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες).

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης θα αποστείλει άμεσα υπόμνημα προς το Υπουργείο Υγείας παραθέτοντας το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται μεσούσης μάλιστα της θερινής περιόδου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Tην ίδια στιγμή ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, αναγνώρισε τα πολύ σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ναι μεν είπε ότι δεν μπαίνει θέμα κλεισίματος αλλά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης κάποιων τμημάτων. Ειδικά της Παθολογικής η οποία κατέρρευσε. Εκεί είναι το μεγαλύτερο. Οι Παθολογικές Κλινικές είναι ο πνεύμονας σε κάθε νοσοκομείο» σημείωσε ο κ. Κατσίβελας και συμπλήρωσε πως οι διοικητικές πράξεις που έγιναν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι ότι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς δεν ανταποκρίθηκε κανείς.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να κάνουμε ακροβασίες για να στηρίξουμε αυτό το νοσοκομείο και πρέπει να καταλάβουν όλοι και παράγοντες και πολίτες ότι κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες αλλά μόνο έτσι μπορεί να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό» συνέχισε ο κ.Κατσίβελας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το νοσοκομείο να καταρρεύσει λειτουργικά αν δεν μπορέσουν να καλυφθούν βασικές ειδικότητες.

«Το νοσοκομείο θέλει οξυγόνο τώρα. Παίρνουμε αποφάσεις που δεν ευχαριστούνε αλλά μόνο έτσι μπορούμε να το κρατήσουμε ανοιχτό. Το κρατάμε στην εντατική και με οξυγόνο. Όταν υπάρχει μία Παθολογική που μένει μόνο με τον Διευθυντή αυτό είναι έκτακτο γεγονός και εκεί παίρνουμε έκτακτες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Κατσίβελας επιτείνοντας την αγωνία που ήδη υπάρχει για τον πολύπαθο αυτό χώρο.