Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 04:02

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ και στην Πρέβεζα – Απειλές για λουκέτα

Αποφασισμένο να φτάσει έως στο «λουκέτο» είναι το υπουργείο Οικονομικών για τα καταστήματα που δεν θα κόβουν αποδείξεις μετά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Για τον σκοπό αυτό, με απόφασή του, προχωρά σε εκτεταμένους προληπτικούς ελέγχους από υπαλλήλους των εφοριών και μάλιστα πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους και μέχρι τις 10 το βράδυ. Οι έλεγχοι θα γίνονται και τις μη εργάσιμες ημέρες, από 1ης Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου. Από το «σαφάρι» αυτό του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέταξε ο κ. Στουρνάρας προσωπικά, δεν θα «ξεφύγει» η Πρέβεζα. Η Π.Ε. Πρέβεζας μάλιστα είναι στις περιοχές του σχετικού οργανογράμματος που έχει εκδοθεί.

Με βάση αυτό, οι έλεγχοι θα διενεργούνται στις περιοχές με υψηλή παραβατικότητα των παρακάτω περιφερειακών ενοτήτων: Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλης, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Η δε εντολή είναι σαφής: τα συνεργεία ελέγχου θα πρέπει να επιβάλουν επιτόπου πρόστιμο σε επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με τους πελάτες τους και για όσους δεν συμμορφώνονται με την απόφαση για τη μείωση του ΦΠΑ...

 

*Αναφορές από την «Καθημερινή» και το iefimerida.gr