Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 20:02

Εστιασμένοι έλεγχοι στο Νομό Πρέβεζας το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου για αδήλωτη εργασία

Με έγγραφό του το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προς όλες τις Περιφ. Δ/νσεις και Τμήματα Κοινωνικής Επιθεώρησης και τις Δ/νσεις ΚΕΠΕΚ, ανακοινώνει προγραμματισμό δράσης των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας κατά το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2013. Τα μικτά κλιμάκια (Σ.ΕΠ.Ε. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΕΥΠΕΑ) θα πραγματοποιήσουν εστιασμένους ελέγχους σε Πάργα, Πρέβεζα, Καναλάκι, αλλά και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Για την δραστική αντιμετώπιση και ενίσχυση της προσπάθειας καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός κ. Βασίλη Κεγκέρογλου πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, ο διευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος κ. Βασίλειος Κοντογιάννης και Υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΠΕΑ και του ΣΕΠΕ. κατά την οποία αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός επιχειρησιακού πλαισίου δράσης, για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, κατά το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2013.

Ο κ. Υπουργός ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών.

Η χώρα μας παρουσιάζει διαχρονικά, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα παραοικονομίας και αδήλωτης εργασίας, η οποία πέραν κάθε αμφισβήτησης αποτελεί σκόπελο στην προοπτική ανάπτυξής της .

Στους εργοδότες που παραβαίνουν τις διατάξεις του άρθρου 79 του Ν. 4052/2012, επιβάλλονται πέρα των διοικητικών κυρώσεων και η προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων στις οποίες έχει διαπραχθεί η παράβαση.