Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 23:16

Νοσηλεύεσαι στο Γ.Ν. Πρέβεζας; 25 ευρώ...

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παρέθεσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χρηματικό ποσό που θα απαιτείται για τη νοσηλεία των ασθενών στα Νοσοκομεία της χώρας.

 

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα:

 

«Η δέσμευση είναι αυτόματη. 1η Ιανουαρίου του 2014, όταν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο θα συμμετέχει στο κόστος νοσηλείας με 25 ευρώ.».

 

«Ξαναλέω. Όπως ισχύει η νομοθεσία σήμερα, αν δεν κάνουμε απολύτως τίποτα θα ισχύσει μόνο στις εισαγωγές 25 ευρώ συμμετοχή. Για αυτό μιλάμε. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θέλουμε να προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε. Δεν μπορώ να σας πω πού θα καταλήξει μία διαπραγμάτευση πριν αυτή ξεκινήσει. Πάντως δεν μιλάμε για αύξηση του εισιτηρίου.

Εκεί έχει προβλεφθεί ότι το μέτρο αυτό θα έχει μία απόδοση της τάξεως των 114 εκατομμυρίων που αμφισβητούμε αν μπορεί να επιτευχθεί πράγματι σε αυτό τον αριθμό που έχει προϋπολογιστεί. Ίσως να είναι λίγο υπερβολική αυτή η εκτίμηση».

 

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές.

 

Η Αγωνιστική Παρέμβαση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αναφέρει χαρακτηριστικά στο blog της:

 

«Συμπέρασμα 1ον : 

Ο υπουργός δεν λέει αλήθεια. Σε συνέντευξή του στον Real fm στις 14/8/2013, μιλάει καθαρά για τα 5 ευρώ εισόδου στα νοσοκομεία (εισητήριο)  και όχι για  εισαγωγή για την οποία  (εισαγωγή)  άλλωστε μέχρι στιγμής δεν υπήρχε άμεση καταβολή δαπάνης από τον ασφαλισμένο ασθενή.

Απλά ο υπουργός "μαζεύει" προς το παρόν το θέμα  λόγω των αντιδράσεων που ξεσήκωσε  και είναι σίγουρο  ότι θα το επαναφερει το επόμενο διαστημα.

 

Συμπέρασμα 2ον :

Το υπουργείο θα εφαρμόσει το χαράτσι των 25 ευρώ (άλλωστε είναι ψηφισμένο στο πολυνομοσχέδιο) σε περίπτωση εισαγωγής για νοσηλεία του ασθενούς στο νοσοκομείο και απλά ψάχνει ρυθμίσεις για να το ελαττώσει σε κάποιες (;) κατηγορίες ασθενών».