Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 13:55

Νέα τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα από σφυροκόπημα στο κεφάλι!

Μια ακόμη σοβαρά τραυματισμένη χελώνα από σφυροκοπήματα στο κεφάλι εντοπίστηκε στον Αμβρακικό Κόλπο κοντά στη Βόνιτσα.

Τη θαλάσσια χελώνα εντόπισε ο κ. Βασίλης Λέκκας με το σκάφος του και τη μετέφερε στην Πρέβεζα όπου την παρέλαβε η συνεργάτης του «Αρχέλων» κα Πέλα Καλογήρου, προκειμένου να την περιθάλψει εφόσον είναι εφικτό, και στη συνέχεια να την αποστείλει στην Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας, «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Αθήνα.

xelwna1x

Το τραύμα που φέρει η χελώνα στο κεφάλι από το σφυροκόπημα είναι πολύ βαθύ και επιφανειακά επουλωμένο και το ζώο είναι αποστεωμένο και αδύναμο.

Η κα Καλογήρου, που της παρέχει ορό για να ενυδατωθεί, ώστε να αντέξει το ταξίδι μέχρι την Αθήνα, τονίζει: «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως είδος να μιλάμε για πολιτισμό, όταν καθημερινά συντηρούμε και συντηρούμαστε από φίλαυτη πλεονεξία, εγωτική απληστία, αδίστακτη ιδιοτέλεια, τερατώδη ασέβεια και παγερή αδιαφορία για την ίδια τη ζωή».

Όπως επισήμανε η κα Πέλα Καλογήρου είναι η έκτη χελώνα που βρίσκεται "σφυροκοπημένη" στο κεφάλι υπογραμμίζοντας οργισμένα πως πρόκειται για ηθελημένες ενέργειες ασυνείδητων που είχαν σκοπό να αποφέρουν το θάνατο στις θαλάσσιες χελώνες.