Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 03:53

Διαμαρτυρίες στην Πρέβεζα για τους λογαριασμούς του νερού

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο mail του www.atpreveza.gr αναφορικά με τις χρεώσεις των λογαριασμών του νερού από τη ΔΕΥΑΠ. Ειδικότερα οι διαμαρτυρίες των πολιτών έχουν να κάνουν με το ειδικό τέλος του 80%.

Ορισμένοι πολίτες ισχυρίζονται (μας έχουν αποστείλει και τους λογαριασμούς), πως η χρέωση του 80% εφαρμόζεται επί του παγίου ή του συνόλου του λογαριασμού και όχι επί του καταναλισκομένου ύδατος, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο σχετικός νόμος είναι ο 1069/80 '(Αρθρον 11) και προβλέπει:


«Ειδικόν τέλος δια την μελέτην, κατασκευήν και επέκτασιν έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως

Επιβάλλεται υπέρ των κατά τας διατάξεις του παρόντος νόμου συσταθησομένων επιχειρήσεων, προς τον σκοπόν μελέτης, κατασκευής ή επεκτάσεως έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως και δια μίαν δεκαετίαν από τής 1ης Ιανουαρίου του επομένου της συστάσεώς των έτους πρόσθετον ειδικόν τέλος υπολογιζόμενον εις ποσοστόν 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος, το αυτό τέλος επιβάλλεται και εν περιπτώσει επεκτάσεως της Επιχειρήσεως...».

 

Σε ορισμένους λογαριασμούς οι χρεώσεις δεν έχουν λογική, γι' αυτό και δεσμευόμαστε πως θα επικοινωνήσουμε και με τους πλέον αρμοδίους για το θέμα.