Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 03:43

Ασφαλιστικά μέτρα της ΕΑΣ Πρέβεζας κατά του Δήμου Πρέβεζας!

Αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας (ο εξουσιοδοτημένος σύνδικος πτώχευσης) η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, με αφορμή τη χρήση από πλευράς του Δήμου αγροτεμαχίου, εκτάσεως 14.000τ.μ. στη θέση «Μπάλτες» στην Πρέβεζα (προς Μύτικα).

Τον Απρίλιο του 2013, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε έρθει σε επαφή με τον τότε Πρόεδρο της ΕΑΣ Πρέβεζας, κ. Λιόλη και συμφώνησαν περί της μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου από το Δήμο Πρέβεζας, που θα το χρησιμοποιούσε για χώρο αρχικής συλλογής και διαλογής των προς ανακύκλωση απορριμάτων.

Δημιουργείται ωστόσο τεράστιο ζήτημα νομιμότητας, καθώς πέραν του ότι η προφορική συμφωνία έγινε με αναρμόδιο εκπρόσωπο της διοίκησης της Ένωσης (εξουσιοδοτημένος είναι ο σύνδικος πτώχευσης), οι Δήμοι όλης της χώρας μισθώνουν ακίνητα μόνο με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος και σχετική δημοπρασία.

Ο κ. Μπαϊλης ενημερώθηκε για το ότι η διαδικασία δεν ήταν νόμιμη και η εξωτερική σιδερόπορτα του ακινήτου, κλειδώθηκε. Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν τυπικά.

Στο μεταξύ, για τη χρήση του αγροτεμαχίου έδειξαν ενδιαφέρον παραγωγοί καλαμποκιού, από την περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Πάργας, για μίσθωση του ακινήτου και των 4 SILO που βρίσκονται εκεί, αντί ενός διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013 όμως, ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΑΣ που επισκέφτηκε το χώρο για να διαπιστώσει τη λειτουργικότητά των εγκαταστάσεων, βρήκε την κλειδαριά σπασμένη και την εξώπορτα δεμένη με σύρμα. Ο Δήμος Πρέβεζας δηλαδή συνέχιζε να κάνει χρήση του χώρου, ενώ στο αγροτεμάχιο αποθήκευε και κορμούς δεντρων που κόβονταν στην πόλη της Πρέβεζας.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η ΕΑΣ Πρέβεζας ζητά μεταξύ άλλων την αποβολή του Δήμου απο το χώρο και την έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος του, που θα απαγορεύει τη μεταφορά και την αποθήκευση απορριμάτων.

Μένει βέβαια μέγα ζήτημα που θα πάνε τα σκουπίδια...