Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 18:49

Εντυπωσιακή συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών στην Πρέβεζα

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ξεκίνησε στο Νομό Πρέβεζας η πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών .

Με κύρια αιχμή τις χιλιάδες απολύσεις – διαθεσιμότητες αλλά και τις αλλαγές στο νέο λύκειο, καθώς και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, οι καθηγητές της περιοχής συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό στην έναρξη των πανελλαδικών απεργιών που προκήρυξε η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκε στο 88,1% στο Νομό(σε 7 σχολεία το ποσοστό ήταν 100%) και στο 95% στην πόλη της Πρέβεζας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Θεοφάνους στην Πρέβεζα συμμετείχαν στην απεργία 385 από τους 457 καθηγητές  με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία να είναι κλειστά. «Η συμμετοχή στην απεργία  είναι πρωτοφανής και αντίστοιχα ποσοστά καταγράφονται για πρώτη φορά»  σημείωσε ο κ.  Θεοφάνους και τόνισε ότι στην πόλη της Πρέβεζας   έκλεισαν όλα τα γυμνάσια, το μουσικό σχολείο αλλά και το επαγγελματικό Λύκειο.

Ο κ. Θεοφάνους αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης των επόμενων ημερών έτσι όπως αυτό αποφασίστηκε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας στη σύσκεψη των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Σωματείων του Νομού Πρέβεζας με θέμα  τον συντονισμό του προγράμματος δράσης ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση στο κέντρο αγώνα της ΕΛΜΕ, που βρίσκεται στην κεντρική αγορά ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης . Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 7:30 στην αίθουσα της Θεοφανείου θα γίνει συνάντηση- συζήτηση με γονείς, Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα δοθεί συναυλία μπροστά από το κέντρο αγώνα της ΕΛΜΕ στην αγορά.