Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 15:34

Παρέμβαση του Δήμου Πρέβεζας για τους φοίνικες στον Παντοκράτορα

Tην διευθέτηση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την φύτευση διπλάσιων σχεδόν φοινικόδεντρων από όσα προέβλεπε η μελέτη στην περιοχή του Παντοκράτορα με αποτέλεσμα να προκληθούν ενστάσεις τόσο από πλευράς των κατοίκων όσο και υπηρεσιών, προχωρούν οι υπηρεσίες του Δήμου της Πρέβεζας.

Παρότι το έργο εκτελείται από τον ΕΟΤ έγιναν κινήσεις έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο πιστή εφαρμογή της μελέτης που είχε εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προβλέποντας την φύτευση πολύ λιγότερων και ελληνικών δέντρων (όπως είναι οι μικρού ύψους ελιές).

Οι ενστάσεις που κατατίθενται πλέον αφορούν και το ζήτημα που έχει προκύψει με την ασθένεια του κόκκινου σκαθαριού το οποίο «κατατρώει» τους φοίνικες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος θέλοντας να διαμορφωθεί όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα στην περιοχή του Παντοκράτορα βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες για την εκτέλεση του έργου υπηρεσίες του ΕΟΤ προβαίνοντας μάλιστα σε γραπτές παρατηρήσεις.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την πανέμορφη αυτή περιοχή προωθώντας ήπιες παρεμβάσεις που θα δώσουν προοπτική στον χώρο.