Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 03:40

Τίτλοι τέλους για τη δημοτική αστυνομία Πρέβεζας

Ένα stop και κορδέλες που εμποδίζουν την είσοδο στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας δεσπόζουν στο κτίριο που στεγαζόταν η δημοτική αστυνομία Πρέβεζας, η οποία από τη Δευτέρα αποτελεί και επίσημα παρελθόν..

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν και τυπικά στις 23 Σεπτεμβρίου (ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαϊλης, υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη), αν και οι δραστηριότητές της είχαν σταματήσει εδώ και πολλές ημέρες και πλέον η αγωνία για το μέλλον των δημοτικών αστυνομικών κορυφώνεται αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει εντός 8 μηνών είτε να μεταταγούν είτε να μεταφερθούν σε άλλη θέση. Σε διαφορετική περίπτωση χάνουν τη δουλειά τους.

Στον Δήμο της Πρέβεζας, καταργήθηκαν  μία θέση Π.Ε, τέσσερις Τ.Ε και  οκτώ  Δ.Ε ενώ το προσωπικό εντάσσεται σε καθεστώς κινητικότητας.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν δεσμευτεί για τη μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνικη Αστυνομία με ένα ποσοστό από αυτούς να παραμένει στους Δήμους ωστόσο οι υπάλληλοι δηλώνουν αβέβαιοι και ιδιαίτερα ανήσυχοι για το  εργασιακό τους μέλλον.

Πάντως ένα χαρμόσυνο γεγονός, η είδηση για την γέννηση τριδύμων (δύο αγοριών και ενός κοριτσιού) από την σύζυγο ενός δημοτικού αστυνομικού της Πρέβεζας λίγες μέρες πριν ο ίδιος βγει σε διαθεσιμότητα έφερε χαμόγελα στους φίλους και τους συναδέλφους του ζευγαριού...