Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012 02:22

Είπαν το νερό... νεράκι στην Κυψέλη

Εποχές '30s θύμισε η κατάσταση στην Κυψέλη του Δήμου Πάργας στις αρχές του μήνα, καθώς η παροχή νερού διεκόπη, λόγω προβλήματος στο αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προμηθεύονται για λίγες ημέρες νερό με... κανάτια και παγούρια. Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν στις κτηνοτροφικές εργασίες, αλλά και σε χώρους υγιεινής.

Αιτία της συγκεκριμένης κατάστασης, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι του χωριού, ήταν βλάβη που παρουσιάστηκε στο μοτέρ διανομής υδάτων, που στεγάζεται στο αντλιοστάσιο της Κυψέλης. Άνθρωποι του Δήμου σε συνεργασία με ντόπιους μετέφεραν το μοτέρ στην Άρτα, όπου προμηθεύτηκαν ανταλλακτικά και η βλάβη στο μηχάνημα αποκαταστάθηκε άμεσα.

S1030008

Προηγήθηκαν όμως τέσσερις-πέντε ημέρες, όπου οι κάτοικοι έπαιρναν νερό από μία υδροφόρα του Δήμου Πάργας, που στάλθηκε στην πλατεία του χωριού. Και το έκαναν με κανάτια και μπουκάλια. Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η λύση δεν «έσβησε» τις ανάγκες των κατοίκων για νερό, για όλες τις χρήσεις. Θα λέγαμε πως μάλλον ήταν... ημίμετρο.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι το μοτέρ στο αντλιοστάσιο είχε να συντηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η βλάβη να έλθει ως φυσικό επακόλουθο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει και άλλα χωριά του Νομού κατά το παρελθόν και θα πρέπει οι Δήμοι να δουν το θέμα της συντήρησης με μεγάλη προσοχή.