Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 16:06

Το ΑΠΕ για τα κλειστά νηπιαγωγεία στην Πρέβεζα και τη μεταφορά των παιδιών...

Το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» και η συνάδελφος Μαίρη Τζώρα, προχώρησαν σε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το ζήτημα των κλειστών νηπιαγωγείων στο Νομό Πρέβεζας, το οποίο είχε αναδείξει το www.atpreveza.gr (διαβάστε: Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας στον Υπουργό Παιδείας).

Η αναφορά του ΑΠΕ, αναφέρει: «Κλειστά παραμένουν έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τρία ολοήμερα νηπιαγωγεία στην πόλη της Πρέβεζας, το 6ο, το 12ο και το 13ο, όπως επίσης εκείνα του Λούρου, του Καναλακίου και της Πάργας, λόγω ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το ζήτημα αναδεικνύει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρέβεζας, ο οποίος σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ζητά, «να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για την πρόσληψη νηπιαγωγών, ώστε να καλυφθούν όλα τα παραπάνω κενά».

Στην επιστολή, αναφέρεται επίσης, ότι «είναι άδικο για τους μαθητές των παραπάνω νηπιαγωγείων του νομού, να μην απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ευκαιρίες που θυσιάζονται στην πράξη, στο βωμό των μνημονίων».
Η δημοσιογράφος του ΑΠΕ απευθύνθηκε στο www.atpreveza.gr και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Ζυγούρη, ο οποίος τόνισε πως 90 παιδάκια στερούνται σχολείου.

Επίσης, ο κ. Ζυγούρης επισήμανε ότι, δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στη μεταφορά των μικρών μαθητών από τα χωριά όπου ζουν, σε πολλά νηπιαγωγεία του νομού, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο.