Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 16:26

Συνεδρίασε η επιτροπή για τα αδέσποτα στην Πρέβεζα

Θέματα που αφορούν την παρακολούθηση και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συζητήθηκαν σε συνάντηση της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και υπήρξε σύγκληση απόψεων μεταξύ των μελών.

Στην «ατζέντα» της η επιτροπή συμπεριέλαβε ζητήματα όπως   ο αντιλυσσικός εμβολιασμός , η  ηλεκτρονική  σήμανση και καταγραφή των σκυλιών, η δημιουργία χώρου απομόνωσης στο καταφύγιο για ζώα που χρήζουν κτηνιατρικής παρακολούθησης, η εκπαίδευση ατόμων που συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων  ζώων και προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμου καθώς και η ενημέρωση των δημοτών σε  συνεργασία με άλλους φορείς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο  αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη είναι πολύ σημαντικό που  η Πρέβεζα αποτελεί πρότυπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για άλλους Δήμους υπογραμμίζοντας τόσο την βοήθεια της Παρέμβασης για τα Ζώα όσο και των εθελοντών που στηρίζουν την προσπάθεια  της λειτουργίας του Καταφυγίου στο Νεοχώρι.

Ο κ. Ροπόκης  κάλεσε τους ζωόφιλους να  μεριμνήσουν για τον εμβολιασμό των ζώων τους θωρακίζοντάς τα από σοβαρές ασθένειες όπως η λύσσα, καθώς και για την ηλεκτρονική σήμανσή τους.

Ο «εμπλουτισμός» της επιτροπής με εθελοντές από πλευράς της Παρέμβασης για τα Ζώα και του Κυνηγετικού Συλλόγου» αποτελεί επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρο, ενώ η ενεργοποίηση και η συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, χαρακτηρίζεται ως σημείο κλειδί στην όλη προσπάθεια.