Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 17:03

Στην Πρέβεζα γράφτηκε σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος που εξελίχθηκε στα Ιωάννινα τον Μάρτιο του 2010

Στην Πρέβεζα γράφτηκε την Παρασκευή η τελευταία πράξη του δράματος που εξελίχθηκε στο νησάκι των Ιωαννίνων τον Μάρτιο του 2010.

Τότε ο 59χρονος πατέρας μετά από έναν ακόμη έντονο καυγά με τον ναρκομανή γιο του πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε τον 28χρονο γιο του στο στήθος, ο οποίος βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ύστερα από περίπου ένα τρίωρο υπέκυψε στα τραύματά του.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί πρωί στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πρέβεζας παρουσία των μελών της οικογένειας και μέσα σε βαρύ κλίμα μετά τις τις καταθέσεις των επτά μαρτύρων κατηγορίας και τριών υπεράσπισης, ακολούθησε η απολογία του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τον πατέρα η οικογένειά του ζούσε έναν καθημερινό Γολγοθά, με ένα γιο ο οποίος ήταν ιδιαίτερα νευρικός και ξεσπούσε ξυλοκοπώντας μητέρα, την αδερφή και στο τέλος ακόμη και τον πατέρα του από την στιγμή που έμπλεξε με την ηρωίνη.

Ο ίδιος επισήμανε πως επισκέφθηκε και τον Εισαγγελέα της περιοχής, χωρίς όμως να καταθέσει μήνυση υπό τον φόβο της αντίδρασης του γιου του.

«Πήρα το όπλο για να τον φοβίσω, έβαλα τα φυσίγγια για να ρίξω στον αέρα. Ήταν όλα αστραπιαία. Μόλις πυροβόλησα πήγα στο δωμάτιό μου για να δώσω τέλος στη ζωή μου. Η γυναίκα μου με εμπόδισε λέγοντάς μου πως αν το κάνω, θα σκοτωθεί και η ίδια» ανέφερε ο κατηγορούμενος τονίζοντας πως όλα έγιναν αστραπιαία και λέγοντας πως κάθε μέρα επισκέπτεται το νεκροταφείο.

«Εύχομαι κανείς να μη βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής και μάλιστα κλιμακωτής, αφού μέρα με την μέρα, με όλα αυτά τα περιστατικά, η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου χειροτέρευε και πιεζόταν» είπε ο Εισαγγελέας και κλείνοντας την αγόρευσή του επισήμανε τα αδικήματα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας που βαρύνουν τον δράστη.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η ποινή των 6 ετών και 8 μηνών με το ανασταλτικό της εφέσεως, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.