Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 01:49

Μένει χωρίς γιατρό το ΚΥ Θεσπρωτικού

Ένα περιστατικό που έχει επαναληφθεί αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού και κρούει πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λάκκας Σουλίου, σε ό,τι αφορά τις δομές δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, το ΚΥ Θεσπρωτικού έμεινε για αρκετή ώρα χωρίς γιατρό, καθώς ο ειδικευόμενος χρειάστηκε να συνοδεύσει ασθενή στο ΓΝ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα στο Κέντρο Υγείας να μην υπάρχει ούτε γιατρός, ούτε τραυματιοφορέας, ούτε φύλακας, παρά μόνο ένας νοσοκόμος. Σε περίπτωση που συνέβαινε κάποιο περιστατικό, εκείνη την ώρα, μπορούσε να το αντιμετωπίσει ο νοσοκόμος; Μάλλον όχι...

Ο συντονιστής-διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, κ. Παύλος Νάστας, τόσο σε συνέντευξή του στο www.atpreveza.gr, όσο και μπροστά στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, είχε επισημάνει την αιτία του προβλήματος.

«Οι συγκυρίες έφεραν να έχει το Κ.Υ. Θεσπρωτικού 12 ειδικευμένους γιατρούς, αλλά τους πηγαίνουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο στο Κ.Υ. Καναλακίου-Πάργας-Φιλιππιάδος. Από τα προαναφερόμενα Κέντρα Υγείας παίρνουν τους αγροτικούς και τους χρησιμοποιούν, μέχρι πρότινος στο νεφρολογικό και τώρα και στο παθολογικό του ΓΝ Πρέβεζας και αφήνουν γιατρούς 67-65 ετών, να εφημερεύουν μόνοι τους στα Κέντρα Υγείας, που οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες λόγω ηλικίας και αντοχών», έλεγε ο κ. Νάστας στις 2 Ιουνίου και η κατάσταση είναι πάνω-κάτω η ίδια ακόμη και σήμερα.

Μαζί του συμφωνούσαν και 12 σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής στη Λάκκα Σούλι. «Με τον άνισο καταμερισμό που έχουν κάνει, έχει φτάσει το ΚΥ Καναλακίου να έχει καλύτερη λειτουργία με δικούς μας γιατρούς και εμείς ως ΚΥ Θεσπρωτικού, να έχουμε προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ οι γιατροί ανήκουν στη δύναμή μας», τόνισε ο κ. Ναστας σε επικοινωνία που είχαμε προ ημερών.