Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 15:00

Ξεκίνησαν οι «μεταφερόμενοι» εκπαιδευτικοί – Καταγγελία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την απαράδεκτη και  αντιεκπαιδευτική απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου να μετακινήσει υποχρεωτικά (χωρίς αίτησή τους) 3 συναδέλφους  (2 φιλολόγους από το ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας στο ΠΥΣΔΕ Άρτας  και μια Μαθηματικό από το ΠΥΣΔΕ Άρτας στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας).

Η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της  πολιτικής της κυβέρνησης η οποία έρχεται να εφαρμόσει τη μνημονιακή δέσμευση για δημιουργία εικονικών πλεονασμάτων τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών στην εκπαίδευση (ενισχυτική διδασκαλία, ΠΔΣ, βιβλιοθήκες, κλπ) την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην ΤΕΕ, το κλείσιμο 102 ΕΠΑΣ και την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα αντιτάχτηκε από την πρώτη στιγμή στην εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των συναδέλφων μας στα ΠΥΣΔΕ από τα οποία προέρχονται, την κάλυψη των λειτουργικών κενών με πρόσληψη αναπληρωτών και την αποδοχή των προτάσεων του κλάδου όπως  διατυπώθηκαν και στην τελευταία ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Συγκεκριμένα ζητάμε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των συναδέλφων μας σύμφωνα με την πράξη 22/1-10-2013 του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας με την οποία οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν τοποθετούνται σε σχολικές βιβλιοθήκες σχολείων του νομού κατ’ εφαρμογή του 126875/Γ7/11-09-13 εγγράφου του ΥΠΑΙΘ.

Στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών τονίζεται:

●ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΔΕ  ●ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ●ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

●ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ●ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.