Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:57

Σε ετοιμότητα οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Ν. Πρέβεζας για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ – Συνεχίζονται τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία

«Το Υπουργείο Παιδείας, ο φορέας που σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υπεύθυνος για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, παρανομεί και ετοιμάζεται να προσλάβει εκπαιδευτικούς μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ 2091/27-8-2013). Πρόκειται για στρατηγική που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο από φορείς εκτός Υπουργείου, γεγονός που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση και κατά συνέπεια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης». Το δημοσίευμα αυτό ήταν αρκετό για να σημάνει «συναγερμό» στους εκπαιδευτικούς Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, καθώς αν το σενάριο αυτό ευσταθεί, μιλάμε για πλήρη ανατροπή εργασιακών σχέσεων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας, κ. Βασίλη Ζυγούρη, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός, ωστόσο τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί είναι σε... ετοιμότητα, καθώς έχουν δει «πράματα και θάματα» τα τελευταία χρόνια από την πλευρά του Υπουργείου.

«Ακούσαμε τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι επίσημο. Αρχικά να πούμε πως κάτι τέτοιο δε στέκει νομικά. Υπεύθυνο για προσλήψεις είναι μόνο το Υπουργείο Παιδείας και όχι ο ΟΑΕΔ. Βέβαια επειδή έχουμε δει πολλά, είμαστε σε ετοιμότητα μήπως βρουν κάποιο... παράθυρο. Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω...

Ακούγεται για προσλήψεις μέσω κοινωφελούς εργασίας. Αυτό είναι διαφορετικό από τις προσλήψεις που γίνονται μέσω ΕΣΠΑ στα ολοήμερα σχολεία και πραγματοποιούνται με τη διαδικασία που προβλέπεται.

Προσωπικά θεωρώ πως δύσκολα μπορούν από νομικής άποψης να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο μέτρο, αν και -επαναλαμβάνω- είμαστε σε ετοιμότητα».

 

 

«Συνεχίζουν να είναι κενά ολοήμερα νηπιαγωγεία»

 

Παράλληλα, ο κ. Ζυγούρης μας πληροφόρησε πως συνεχίζουν να είναι κενά τα παρακάτω ολοήμερα νηπιαγωγεία: 6ο ,12ο , 13ο της πόλης της Πρέβεζας, Λούρου, Καναλακίου και Πάργας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πρέβεζας είχε επισημάνει το πρόβλημα προ ημερών και είχε ενημερώσει μάλιστα με επιστολή του και το Υπουργείο Παιδείας (διαβάστε: ΕΔΩ), καλώντας το να προσλάβει άμεσα νηπιαγωγούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, πρόβλημα υπάρχει και με το νηπιαγωγείο της Τύριας, το οποίο ενώ ξεκίνησε έχει αναστείλει τη λειτουργία του και γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει εκ νέου.