Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 03:01

"Ο αποκλεισμός από τα Νοσοκομεία σκοτώνει..."

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας στα πλαίσια της πανελλήνιας κινητοποίησης των κοινωνικών ιατρείων κατά του αποκλεισμού των ανασφάλιστων πολιτών από τη δωρεάν και δημόσια υγεία.

«Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας αφορά την έλλειψη πρόσβασης των ανασφάλιστων στα Νοσοκομεία οι οποίοι σήμερα είναι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια στην Ελλάδα και η πρόσβασή τους στα Νοσοκομεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου κ. Λιβιεράτος υπογραμμίζοντας πως οι ανασφάλιστοι είτε δεν γίνονται δεκτοί από τα Νοσοκομεία είτε όσοι γίνονται δεχτοί αναγκάζονται στη συνέχεια να πληρώσουν τα νοσήλια μέσω της Εφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού εφόσον δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν να κινδυνεύει ακόμα και το σπίτι τους με κατάσχεση.

Στο πλευρό του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρέθηκε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με τον Πρόεδρο κ. Στρατή Βουγέλη να επισημαίνει πως είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

IMG 4964

«Βεβαίως το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι μεταξύ των Νοσοκομείων που δεν αρνούνται την περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών, δεν διώξαμε ποτέ σαν Νοσοκομείο άρρωστο που δεν είχε χρήματα.» επισήμανε ο κ. Βουγέλης, ενώ την κινητοποίηση στήριξε και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και όπως τόνισε ο Πρόεδρος κ Χρήστος Δημόπουλος αποτελεί προτεραιότητα να έχουν πρόσβαση όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες της Πρέβεζας στην πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία, χωρίς αποκλεισμούς και χαράτσια.

«Από ό,τι διαβάζουμε στον Τύπο τις τελευταίες μέρες, θα ξεκινήσουν κατασχέσεις από την Εφορία και αυτά τα χρήματα θα προέρχονται σίγουρα και από οφειλές στα Νοσοκομεία. Είμαστε δίπλα και στο Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για να διεκδικήσουμε δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Αυτοί που καταλήστεψαν τα Ταμεία με τις Διοικήσεις που διορίσανε, πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αλλά η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να βάζει χαράτσια των 25ευρώ και αυξημένα νοσήλια» είπε ο κ. Δημόπουλος, ενώ τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο το Κοινωνικό Ιατρείο της Πρέβεζας βοηθώντας δεκάδες συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.