Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 21:21

Με ένα απορριμματοφόρο ξέμεινε η Πρέβεζα-Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εργαζόμενοι

Με ένα λειτουργικό απορριμματοφόρο το οποίο όμως και αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έχει ξεμείνει η Πρέβεζα και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού όπως επισημαίνουν πλέον τίθεται ξεκάθαρα θέμα για την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και των πολιτών.

Χθες οι υπάλληλοι της καθαριότητας προχώρησαν σε στάση εργασίας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Πρέβεζας, όπου και του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν οχήματα κατάλληλα για να μπορέσουν να εργαστούν. Φθαρμένα ελαστικά, προβλήματα στους ταχογράφους, χωρίς έλεγχο από ΚΤΕΟ είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία όπως ανέφεραν δεν προέκυψαν χθες, αλλά συσσωρεύτηκαν, καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις λειτουργικές ανάγκες.

Τα συνεργεία δεν δέχονται πίστωση ούτε για 50 ευρώ, τόνισαν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα οι βλάβες των απορριμματοφόρων να αυξάνονται. Το ζήτημα είναι ότι χθες τα απορριμματοφόρα δεν δούλεψαν στην πόλη της Πρέβεζας και προβλέπεται να μην δουλέψουν ούτε τη σημερινή ημέρα, ωστόσο υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει συγκομιδή των απορριμμάτων με οχήματα από το Ζάλογγο ή το Λούρο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα καλής λειτουργίας του Δήμου διότι, όπως είπε, δεν μπορούν να καλυφθούν συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε πως ο δήμος θα διαθέσει 45.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ για την αντικατάσταση των ελαστικών των απορριμματοφόρων καθώς πρόκειται για θέμα ασφάλειας των εργαζομένων και 20.000 ευρώ θα δοθούν στα συνεργεία ώστε να μπορούν να αποκατασταθούν οι βλάβες των οχημάτων.