Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 01:34

Λέει όχι ο δήμος Ζηρού για Σ.Μ.Α. στη Γέφυρα Καλογήρου

Την αντίθεση του στην πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας να χωροθετήσει τον Σταθμό  Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου στην Δημοτική έκταση των περίπου 10 στρεμμάτων, επισημαίνει ο δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης.

«Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Ζηρού, θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ώστε να μην υιοθετηθεί από καμία αρμόδια υπηρεσία, η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας» δηλώνει χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος Ζηρού, με απόφαση που ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2013, κατέστησε σαφές, ότι θέση κοντά στο Δήμο Ζηρού, για την δημιουργία του Σ.Μ.Α. δεν υπάρχει και ανεπιφύλακτα πρότεινε, την θέση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, για να κατασκευαστεί.

Η δήλωση του δημάρχου Ζηρού έχει ως εξής:

«Μας ήταν αδιανόητο, πως μπορούσαν να προκύψουν αντιπαραθέσεις, για τα αυτονόητα και θέματα, για τα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί, οι οποίοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις. Όμως για την δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, τα αυτονόητα, δεν υφίστανται και επιχειρήθηκε, με μικροπολιτική διάθεση, να αντιμετωπιστεί ένα κορυφαίο θέμα, όπως αυτό της επιλογής χώρου, για την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, των Δήμων Αρταίων, Ζηρού και Ν. Σκουφά.

Η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής προέβλεπε, ως καταλληλότερους χώρους, αυτούς της Καλαμιάς και του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και το λογικό θα ήταν οι προτάσεις αυτές, να τις υιοθετήσουμε όλοι και να προχωρήσουμε στην κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης, χωρίς προβλήματα και αντιπαραθέσεις. Για το λόγο αυτό, σεβόμενη την λειτουργία και τους κανόνες της αυτοδιοίκησης, η δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού, δεν παρενέβη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, που έλαβε την απόφαση να προτείνει ως χώρο, αυτόν της Γέφυρας Καλογήρου. Μια πρόταση που ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και έρχεται να δημιουργήσει πρόβλημα, σε μια περιοχή, όπου βρίσκονται όλες οι δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Η περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή και η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, επιχειρεί να οριοθετήσει τον Σταθμό Μεταφόρτωσης, δίπλα ακριβώς σε επιχειρήσεις, που προσφέρουν στην εθνική και φυσικά και την τοπική οικονομία.

Θεωρούμε σημαντική την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, που απέρριψε την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, αλλά και αφετηρία για τις δικές μας παρεμβάσεις, οι οποίες βασικό άξονα θα έχουν την υπεράσπιση του αυτονόητου, που είναι η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής.

Ήμασταν και θα είμαστε, υπέρ της συνεργασίας των όμορων Δήμων, αλλά με αμοιβαίο σεβασμό και πάντα με όρους λογικής. Αφού απ' την πλευρά του Δήμου Αρταίων, αυτές οι προϋποθέσεις δεν τηρήθηκαν, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε, τον δικό μας αγώνα, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υιοθετηθεί και να μην υλοποιηθεί η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Ζηρού, θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ώστε να μην υιοθετηθεί από καμία αρμόδια υπηρεσία, η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας».