Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 23:36

Κλοπή με τραυματισμό στην περιοχή του Ωρωπού Πρέβεζας - «Παλιοί γνωστοί» οι δράστες στους Αστυνομικούς...

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στην περιοχή του Ωρωπού Πρέβεζας, όταν δύο νεαροί Ρομά σταμάτησαν έναν νεαρό κάτοικο της περιοχής, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και με το πρόσχημα πως η μηχανή ήταν δική τους, απαίτησαν να τους τη δώσει.

Ο νεαρός αρνήθηκε και οι δύο δράστες του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τους δύο νεαρούς Ρομά, όπως επίσης και τον πατέρα τους, καθώς ήταν ανήλικοι και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι δύο δράστες πάντως δεν προκάλεσαν... έκπληξη στις αρχές. Τον Ιούνιο του 2013 (διαβάστε: Επεισόδιο στο Λούρο Πρέβεζας – Τραυματίας αστυνομικός), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει αστυνομικό που υπηρετεί στο ΑΤ Λούρου. Και σε εκείνη την περίπτωση είχαν συλληφθεί, ωστόσο και πάλι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην περιοχή του Λούρου πάντως τα παράπονα είναι έντονα για επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές από συγκεκριμένα άτομα -τα οποία είναι γνωστά στις αρχές, καθώς έχουν συλληφθεί- που όμως μένουν ατιμώρητα.

Κάπου υπάρχει «κενό» στο σύστημα...

Οι κάτοικοι στην περιοχή έχουν τονίσει επανειλημμένα και το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης, καθώς το ΑΤ Λούρου έχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, κάτι για το οποίο είναι ενήμερο τόσο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Δένδιας.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Την 29-10-2013/14.30 στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (roma), γιατί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ακινητοποίησαν μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ημεδαπός και με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να την αφαιρέσουν. Ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτ-το κατασχέθηκε.