Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 00:11

Κανένας προγραμματισμός για την καθαριότητα στο δήμο Πρέβεζας

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα της καθαριότητας στο δήμο της Πρέβεζας αφού μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα απορριμματοφόρα του δήμου, χθες υπήρξε μια ακόμη αρνητική εξέλιξη που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό του δήμου(εάν αυτός υπάρχει).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εταιρεία μεταφοράς απορριμμάτων με την οποία ο δήμος Πρέβεζας έχει συνάψει συμφωνία, αρνήθηκε να μεταφέρει τα απορρίμματα του Δήμου από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στη ΒΙ.ΠΕ. στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου λόγω οφειλών του δήμου που αγγίζουν τις 60 χιλιάδες ευρώ.

Από το πρωί σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βαγγέλη Ροπόκη μας επισήμανε πως όντως δημιουργήθηκε πρόβλημα, ωστόσο μετά από παρέμβαση δόθηκαν στην εταιρεία τα μισά χρήματα και από σήμερα τα σκουπίδια θα μεταφέρονται κανονικά.

«Είναι καθαρά οικονομικό το ζήτημα, δεν μπορούμε να επισκευάσουμε, δεν μπορούμε να αγοράσουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Η Πρέβεζα έχει μείνει με ένα από τα τέσσερα απορριμματοφόρα και ενισχυόμαστε με ένα απορριμματοφόρο από το Ζάλογγο  και μερικές φορές με ένα από το Λούρο. Δεν υπάρχει βοήθεια, κανένα συνεργείο από την στιγμή που δεν θα πάρει χρήματα δεν δέχεται πίστωση. Εάν δεν λήξει το θέμα των κατασχέσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε να κινηθούν κάποια χρήματα, το πρόβλημα θα διογκωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση που έγινε όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο της Πρέβεζας.

Η ειρωνεία είναι ότι χθες και το μοναδικό απορριμματοφόρο από τα τέσσερα που λειτουργούσε για την αποκομιδή των σκουπιδιών της πόλης της Πρέβεζας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος και στάλθηκε στο συνεργείο με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκωθούν.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρουν πως κάθε πρωί οι ίδιοι βρίσκονται στην δουλειά τους χωρίς όμως να μπορούν να εργαστούν λόγω της έλλειψης οχημάτων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως τα απορριμματοφόρα περνάνε από όλες τις περιοχές της Πρέβεζας με δεδομένη όμως καθυστέρηση.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί έπρεπε ο δήμος να φτάσει σε οριακό σημείο για να βρεθεί λύση και να καλυφτεί μέρος των οφειλών και γιατί δεν έγινε το ίδιο και για το θέμα των απορριμματοφόρων και η Πρέβεζα έφτασε σε σημείο χθες να μην έχει ούτε ένα λειτουργικό όχημα;